Vo veku 38 rokov zomrel bubeník fínskej metalovej skupiny Lordi "Otus" Tonmi Lillman. Informovala o tom webová stránka kapely www.lordi.fi. Hudobník skonal v utorok 14. februára, príčina úmrtia zatiaľ nie je známa.

"Náš priateľ a spoluhráč Otus Tonmi Lillman už nie je nažive. Bude nám veľmi chýbať a jeho rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť. Otus, ďakujeme ti z celého srdca za ten krátky spoločne strávený čas. Odpočívaj v pokoji," napísala na svojej stránke kapela, ktorá v roku 2006 s pesničkou Hard Rock Hallelujah zvíťazila v Eurovízii.

Otus v skupine pôsobil len od októbra 2010, kedy na poste bubeníka vystriedal "Kitu" Sampsu Astalu. Keďže členovia Lordi svoju identitu zvyknú tajiť a vždy vystupujú v maskách a to vrátane interview, ani Lillmanove pôsobenie v Lordi nebolo všeobecne známe. Pred príchodom do Lordi muzikant pôsobil v skupinách To/Die/For, Sinergy, Ajattara alebo Külahullut. Lillman dostal svoje prvé bicie nástroje, keď mal deväť rokov a od štrnástich pravidelne vystupoval. Okrem toho ovládal aj hru na gitaru, basgitaru a klávesy.

Informácie zverejnila webová stránka legacy.roadrunnerrecords.com.

Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš