Tera Melos je kultové trio zo Sacramenta a zároveň dokonalý žánrový chameleón. Kapela, ktorej cesty sa v minulosti skrížili s Maps & Atlases, Marnie Stern alebo Melt Banana, zavíta 18. februára do Bratislavy. Rokenrolový večierok doplní nekompromisné math-rockové duo Depakine Chrono a tajomná bratislavská "sekta" Oneironaut.

Tera Melos je v renomovanom vydavateľstve Sargent House, ktoré poskytuje útočisko takým menám ako Bosnian Rainbows, Deafheaven, Russian Circles, Boris a ďalším osvedčeným gitarovkám. V ich prípade platí zlaté pravidlo: lepšie raz počuť ako čítať 2 riadky výrazov typu "alternative experimental indie math rock progressive punk sci-fi surf rock". Pri pokuse opísať kapelu, ktorá má svoj vlastný žáner, sa vám môže ľahko zatočiť hlava. Od ich počiatkov inštrumentálnych šialeností podávaných s punkovou údernosťou cez prog-rockové vyhrávky, nad ktorými aj Omar z Mars Volta (a teraz Bosnian Rainbows) krúti hlavou, až po chytľavé popové melódie - to všetko je zaliate v originálnom štýle vlastnému iba Tera Melos.

Nick Reinhart je gitarový génius s pedalboardom väčším než vaša kuchynská linka a jeho štýl hrania víťazí na všetkých frontoch preteky s bystrosťou. Pri sledovaní jeho virtuozného hrania naživo odporúčame žmúriť, aby vám nevypadli oči. John Clardy je aktuálny bubenícky hot topic - makač, ktorý okrem iného hrával aj s Marnie Stern a Astronautalom. Za zmienku stojí, že sa učí hovoriť po slovensky a celkom mu to ide. Do tretice Nathan Latona s basgitarou spraví z vášho mozgu nakladaný hermelín..

Deepakine Chrono z Českých Budějovic u nás už niekoľkokrát hrali - a vždy to bolo neskutočné. Nekompromisná žufanka energie. Punk na hodine matematiky. Oneironaut z Bratislavy je trio tak tajné, že zatial nemá vonku žiaden reprezentatívny materiál. Je to progresívny rock po 22. storočí.

Večer začína o 20-tej hodine a vstupné je 7 eur.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Matěj Kotouček