Kompletná zostava Parov Stelar Bandu sa po dvoch rokoch opäť vráti do Bratislavy. V metropole Slovenska vystúpi 7. novembra a svoj jedinečný mix elektroswingu v živom podaní predstaví v priestoroch Hant arény (ŠH Pasienky).

Marcus Füreder, dnes známy ako Parov Stelar, stál pri zrode štýlu, ktorý v súčasnosti nazývame elektroswing. Pôvodom DJ, ktorého hlavným zameraním bolo techno a minimal, bol zároveň veľkým fanúšikom jazzu, swingu a bluesu. Marcus preto začal viac experimentovať, miešal svoje obľúbené žánre a postupne začínal skladať aj svoje vlastné kúsky.

Zmena nastala v roku 2004, kedy začal vystupovať pod menom Parov Stelar a založil vlastnú nahrávaciu spoločnosť Etage Noir Recording. Upozornil na seba hneď svojimi prvými počinmi KissKiss EP a albumom Rough Cuts. Spojením elektronickej hudby so živými nástrojmi a špecifickou atmosférou vychádzajúcou z 30-tych rokov 20. storočia, sa mu podarilo stvoriť originálne a nostalgické nahrávky.


Parov Stelar si neskôr ku svojím koncertom prizval aj živé nástroje a vznikol šesťčlenný The Parov Stelar Band so speváčkou Cleo Panther. Ich šou je vyhľadávaná priaznivcami po celej Európe i v zámorí. V Českej republike si vďaka svojím vystúpeniam dokonca vybudoval veľkú základňu fanúšikov.

Minulý rok už mesiac pred akciou beznádejne vypredal pražskú Incheba arénu a predstavil sa aj ako jeden z headlinerov festivalu Rock for People. Tento rok vypredal brniansky pavilon G1. V Bratislave sa po prvýkrát Parov Stelar Band predstavil v roku 2011, kedy vypredal MMC klub, nasledujúci rok sa pre obrovský záujem koncert presunul do Aegon arény NTC.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka podujatia.

Súvisiaci interpreti: Parov Stelar