Majú len rok po maturite, ale veľkú chuť pridať sa k úspešným slovenským kapelám. Hudba pre nich nie je len koníček na voľné chvíle - myslia to s ňou vážne, navyše s pokorou a skromnosťou. Pozrite si videoklip k novému singlu talentovanej štvorice Frequency, o ktorej pravdepodobne ešte budete počuť.

Angličtina z úst slovenských interpretov prestala byť nevýhodou, ba práve naopak. Poslucháči komerčných rádií bez výhrad prijali anglicky spievajúcu Celeste Buckingham, Nelu Pociskovú či Peter Bič Project. Pre tvorbu vo svetovom jazyku číslo jeden sa rozhodli aj talentovaní chlapci zo skupiny Frequency. "Už len s úsmevom spomíname na našu celkom prvú pesničku, ktorá bola plná interného humoru, o čom svedčí aj jej názov Pišta, vážne! Nikdy sme ju však do koncertného playlistu nezahrnuli, preorientovali sme sa výlučne na angličtinu," hovorí bubeník Filip Zubko.

Ambicióznu kapelu, ktorá si postupne získava nových fanúšikov koncertovaním v kluboch (napr. s kapelou King Shaolin), dnes spolu s Filipom tvoria spevák a hráč na keytar Mário Jenčo, gitarista, klávesák a vokalista Dominik Šandor a basgitarista Marek Nguyen. Trojica Filip, Mário a Dominik sa poznala už od detstva, všetci chodievali na tú istú základnú umeleckú školu vo Vranove nad Topľou na hodiny klavíra. Exotického basáka s vietnamskými koreňmi našli cez kamarátov.

Frequency Zdroj: Facebook.com/frequency.sk

Na prvom EP skupiny Frequency, ktoré vyšlo vo februári tohto roku, sa okrem titulnej skladby Red 'O' Metry nachádzajú aj piesne Raindown, Hail To The Birds, That’s Not What I Meant a Exit. "Texty, ktoré píšem, sú väčšinou o ženách. Pravdupovediac, niekedy si trochu vymýšľam, v mojom živote bolo zatiaľ len pár žien," vysvetľuje s úsmevom Mário Jenčo.

Ku skladbe Red 'O' Metry spravila skupina vo vlastnej réžii aj originálny videoklip nakrútený na jeden záber. "Bolo to komplikovanejšie, než sa možno niekomu podľa výsledku zdá. Nakrúcali sme na spomalenú verziu pesničky, ktorá mala takmer deväť minút, no aj tak sme museli všetko presne nacvičiť a zosynchronizovať," spomína Filip. Viac sa o vzniku videoklipu dozviete v "making of" videu.

Termíny najbližších koncertov skupiny Frequency:

30.04. - Bratislava, British Rock Stars
01.05. - Brno, Klub Desert
02.05. - Praha, La Loca Music Bar
16.05. - Košice, Tabačka Kutlurfabrik
31.05. - Prešov, Wave Klub
06.06. - Poprad, Groteska art & coffee


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla PR manažérka kapely Eva Bacigalová.