Pripravovaný dokument o už nefungujúcej anglickej rockovej kapele Oasis dostal rovnaký názov ako debutový singel formácie - Supersonic (1994). Za projektom stoja režisér Mat Whitecross, producent James Gay-Rees a výkonný producent Asif Kapadia, ktorý režíroval oceňovanú snímku Amy (2015) o Amy Winehouse.

Novinka ponúkne raritné archívne zábery vrátane rozhovorov s členmi skupiny. Bude sa zameriavať na históriu kapely od jej vzniku až po súčasnosť. Snímka by sa mala dostať do kín v októbri.


Oasis vznikli v roku 1991 z formácie The Rain. Hrať začínali v zložení Liam Gallagher (spev), Paul "Bonehead" Arthurs (gitara), Paul "Guigsy" McGuigan (basgitara) a Tony McCarroll (bicie, perkusie). Neskôr sa ku kapele pridal Liamov starší brat Noel (gitara, spev). Gallagherovci boli až do rozpadu kapely jedinými stabilnými členmi zostavy, na ostatných postoch došlo od roku 1995 k viacerým zmenám. Bratskú dvojicu okrem hudby preslávili aj ostré a otvorené spory, ktoré napokon v auguste 2009 viedli k ukončeniu činnosti jednej z najúspešnejších kapiel hudobnej histórie.

Skupina vydala sedem štúdiových albumov - Definitely Maybe (1994), (What's The Story) Morning Glory? (1995), Be Here Now (1997), Standing On The Shoulder Of Giants (2000), Heathen Chemistry (2002), Don't Believe The Truth (2005) a Dig Out Your Soul (2008).

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Oasisinet.com

Súvisiaci interpreti: Oasis