Je to ich najsilnejší singel a teraz k tomu pridávajú aj svoj najemotívnejší videoklip. Bratislavskí rockeri Talkshow sa pri tvorbe jednozáberového videa spojili s filmárskou dvojicou Gregor Valentovič a Anna Smoroňová a výsledkom je naozaj silný audiovizuálny zážitok.

"Chceli sme do obrazu čo najvernešie preniesť hlavnú myšlienku skladby Bones," hovoria členovia kapely Talkshow"Pesnička je o láske a sklamaní z nej, nechceli sme však ísť tradičnou cestou zobrazenia odcudzenosti dvoch hrdinov. Preto sme sa rozhodli pre iné poňatie príbehu. Po tragickej udalosti, ktorá vzťah rozdelila, sa musí chlap potácať každodenným životom, minulosť ho však dobieha na každom kroku. Klip je len párminútovým výňatkom jedného dňa, kedy sa muž vyrovnáva s ďalšou stratou. Aj preto sme zvolili jednozáberovku a realistické zobrazenie skutočnosti ako ideálnu formu rozprávania. Napriek ťažkej ceste hrdina na konci zisťuje, že životom možno nebude putovať úplne sám." 


Bones je súčasťou nového EP Epic, ktoré vzniklo v Red Bull Studios v Amsterdame a Pulp štúdiu v Bratislave. "Je to naša najosobnejšia a najintímnejšia skladba, akú sme doposiaľ nahrali. Bones (Kosti) je metafora na krehkosť a zraniteľnosť každého jedného z nás a zároveň aj reminiscencia na stratu milovanej osoby. S vokálmi na tejto skladbe nám pomohol Jožko z Walter Schnitzelsson. Celkovo je EP Epic ladené ako jeden príbeh, všetky pesničky na seba nadväzujú a tvoria jednu etapu života, ktorú máme svojím spôsobom všetci za sebou.  O vizuál EP sa postaral Matúš Bence," hovorí Andreas Imrich.

Od vydania druhého albumu Kunst (2013) stihli Talkshow vystúpiť na najväčšom showcaseovom festivale SXSW v americkom Austine, ako aj na tunajších najväčších festivaloch Pohoda a Grape. Odohrali tiež miniturné s poľskými The Dumplings a singel Hurricane ako jedinú skladbu od slovenskej kapely zaradilo do dennej rotácie rakúske rádio FM4.

EP Epic oficiálne vyšlo 10. apríla na všetkých digitálnych hudobných službách, fyzický nosič vyjde iba ako vinyl v limitovanom náklade.

Vypočujte si celé EP Epic na Deezeri alebo Bandcampe:




Redakciu Hudba.sk informoval za kapelu Talkshow Andreas Imrich. Viac sa o kapele dozviete na oficiálnom webe www.tlkshw.sk, nájdete ju aj na FacebookuYoutubeInstagrame a Twitteri.

Foto: Youtube / Gregor Valentovič, Anna Smoroňová

Súvisiaci interpreti: Talkshow