Americká kapela Evanescence pracuje na novom albume. V rozhovore pre rádio SiriusXM to povedala speváčka skupiny Amy Lee. Okrem prác na albume sa pripravujú aj na krátku šnúru vystúpení, pričom sa predstavia aj v Európe. Jednou zo zastávok bude začiatkom septembra trnavská City Aréna.

"Prežívame kreatívny rok. Hráme na niekoľkých festivaloch a máme aj vlastné koncerty. Medzitým píšeme veci na náš nový album. Dúfame, že sa dostane von na budúci rok. Zatiaľ to dávame dokopy a tento mesiac uvidíme, čo sa stane," uviedla 37-ročná Amy Lee.

Evanescence sa tento rok v rámci turné predstavia napríklad aj 7. septembra v Trnave, 4. septembra v Plzni, o deň neskôr v Brne či 8. septembra v Budapešti. Vstupenky na trnavský koncert sú už dostupné v sieti Predpredaj.sk. Štartovacia cena najlacnejších lístkov na státie a sedenie je 40 eur, neskôr, v polčase predaja a v troch štvrtinách predaja, sa cena vstupeniek postupne zvýši na 45, resp. 50 eur.


Skupinu založili v roku 1995 v Little Rocku speváčka Amy Lee spolu s gitaristom Benom Moodym, ktorý v kapele pôsobil do roku 2003. Skupina debutovala albumom Fallen (2003), po ktorom vydala ešte štúdiovky The Open Door (2006) a Evanescence (2011) a tiež živú nahrávku Anywhere But Home (2004).

V roku 2012 ohlásili Evanescence pauzu, ktorú ukončili v apríli 2015. Po nej vydali album Synthesis (2017). Na konte majú napríklad dve ceny Grammy. V súčasnosti sú okrem Amy Lee členmi kapely aj basgitarista Tim McCord, bubeník Will Hunt, gitarista Troy McLawhorn a gitaristka Jen Majura.


Vstupenky na slovenský koncert:  

Zdroj: SITA, Hudba.sk
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Evanescence