Marpo do sveta posiela singel Welcome to Nashville, ktorý pripomína zvuk veľkých rockových kapiel, a púta na v poradí už deviaty album. Na ten sa jeho priaznivci môžu tešiť už v druhej polovici júla. Ako napovedá názov, nová štúdiovka vznikala v kolíske country, americkom meste Nashville, a ponesie príznačný názov Cowboys & Dreamers.

Nový album plný tvrdých gitár, country, ale aj elektra, nahral Marpo v legendárnom štúdiu Blackbird v Nashville, hlavnom meste štátu Tennessee. "Priviezol som skutočný klenot," začína Marpo s rozprávaním o novinke, na ktorú je právom pyšný. O mix sa postural Clint Murphy a o master v Nashville Ryan Smith, ktorý spolupracuje s najväčšími hviezdami USA, a na albume nechýba ani stopa slávneho amerického rapera Struggle Jenningsa. "Stretnutie s ním bolo určite životným zážitkom!" spomína s nadšením.

Produkcia albumu sa ujal Marcus Tran. "Veľa mojich kolegov a muzikantov sa čuduje, prečo jazdíme točiť do USA, keď štúdiá už dnes máme v obdobnej kvalite v celej Európe. Ide ale o to, že si v inom prostredí," myslí si gitarista a producent. Podotýka, že práca s profesionálmi z USA určujúcimi celosvetový trend je pre umelcov inšpirujúca a dokáže ich vymaniť zo zabehnutých koľají.

"Ja som tu nechal všetko, neskutočne ma to bavilo a som vďačný za túto nezabudnuteľnú skúsenosť," pochvaľuje si Marpo. Vôbec prvýkrát si môžu fanúšikovia album zaobstarať na TroubleGang Feste 13. júla v Benátkach nad Jizerou. Oficiálne predstavenie potom prebehne 17. augusta v rámci Prague Open Air v Ledárňach Braník. "V Nashville sme zapustili korene, na jeseň sa sem totiž vrátime. Bolo nám ponúknuté hrať na showcase miestneho nahrávacieho štúdia a byť súčasťou songwriting campu," uzatvára raper s úsmevom.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Tereza Burdová z vydavateľstva Universal Music.