Basgitarista legendárnej britskej heavymetalovej formácie Black Sabbath Geezer Butler si myslí, že ich aktuálne turné bude aj tým posledným. Šesťdesiatštyriročný hudobník to povedal v rozhovore pre americký denník Chicago Sun-Times.

"Vždy som hovoril, že budem hrať, kým budem schopný udržiavať to na akejsi štandardnej úrovni. Ak príde deň, keď už nebudem vládať, skoncujem s tým. Páči sa mi, ako momentálne hráme a užívam si to. Bude to však pravdepodobne naše posledné spoločné turné," vyjadril sa.

Ako dôvod uviedol zhoršujúci sa zdravotný stav. "Mám jednoducho taký pocit. Nebudem vám klamať. Som starý a každý večer je to pre mňa ťažšie a ťažšie. Ráno sa prebudím s bolesťami, ktoré som kedysi nemával. Nechcem vyjsť na pódium pre peniaze. Musíte mať veľa hrdosti a ja si úprimne myslím, že už sa blížim ku koncu svojej kariéry," dodal.

Slovenskí a českí fanúšikovia tak zrejme na decembrovom koncerte v Prahe majú poslednú šancu vidieť naživo jednu z najzásadnejších kapiel v histórii rocku a metalu. Viac o koncerte


Zdroj: SITA (Nme.com), archív Hudba.sk
Foto: Blacksabbath.com

Súvisiaci interpreti: Black Sabbath