Anglický spevák Liam Gallagher plánuje pozvať na svoju svadbu s Debbie Gwyther aj brata Noela Gallaghera, s ktorým nemá práve najlepší vzťah. Štyridsaťšesťročný interpret to prezradil v rozhovore pre noviny Sunday Mirror s tým, že pozve aj svoju švagrinú Saru MacDonald.

"Moja mama mi povedala, že by som ho mal pozvať. A ja to aj spravím. Neprídu, no nikdy neviete," povedal. Mladší z bratov Gallagherovcov a Debbie Gwyther sa plánujú zosobášiť na budúci rok v lete v Taliansku, kde sa tento rok v auguste zasnúbili. Pozvať chcú približne 150 priateľov a rodinných príslušníkov. Spevák už bol dva razy ženatý. V minulosti boli jeho manželkami Nicole Appleton a Patsy Kensit.

Liam Gallagher sa preslávil ako spevák kapely Oasis, s ktorou vydal albumy Definitely Maybe (1994), (What's The Story) Morning Glory? (1995), Be Here Now (1997), Standing On The Shoulder Of Giants (2000), Heathen Chemistry (2002), Don't Believe The Truth (2005) a Dig Out Your Soul (2008). Činnosť skupiny však už od začiatku sprevádzali ostré a otvorené spory medzi ním a jeho starším bratom Noelom, ktoré napokon v auguste 2009 viedli k jej rozpadu.

Noel následne založil kapelu Noel Gallagher's High Flying Birds. Liam s ostatnými členmi Oasis zas skupinu Beady Eye, ktorá stihla uviesť na trh dve štúdiovky - Different Gear, Still Speeding (2011) a BE (2013), no v októbri 2014 ukončila činnosť. V októbri 2017 Liam vydal debutovú sólovku As You Were, s ktorou dobyl UK Chart.

Už tento piatok 20. septembra vydá svoj druhý sólový album Why Me? Why Not., z ktorého zatiaľ ponúkol single Shockwave, The River (Why Me? Why Not) a najnovší One Of Us. Posledná menovaná skladba je interpretovaná ako odkaz pre Noela a pokus o zmierenie, nie však v zmysle kapely Oasis, ktorej návrat by si želali mnohí fanúšikovia, no najmä z pohľadu bratov, ktorí sa jeden druhému odcudzili. Možno práve Liamova svadba bude v tomto smere zlomovým momentom.


Zdroj: SITA (Femalefirst.co.uk, archív), Hudba.sk
Foto: Michal Augustini

Súvisiaci interpreti: Oasis