Dlhoočakávaný devätnásty štúdiový album legendárnej skupiny Judas Priest je na ceste. Invincible Shield vyjde 8. marca 2024. Pracovať na ňom začali už pred pandémiou koronavírusu, "kým sa svet nezastavil". Britskí metaloví veteráni z neho teraz predstavujú pilotný singel Panic Attack.

Fanúšikovia dostali všetko, čo si len mohli priať - epické inštrumentálne intro, energiu rytmickej sekcie, ohlušujúce gitarové sóla a dobre známe kvílenie Roba Halforda. Zverejneniu Panic Attack predchádzal 30-sekundový trailer k albumu zobrazujúci horiaci štít s logom trojzubca.

"Je to Priest zo 70. rokov, ale v žiadnom prípade to nie je retro album. Je to vplyv Priest zo 70. rokov v progresívnom zmysle, ale znie to ako Priest v roku 2023," povedal o smerovaní nového albumu Richie Faulkner ešte minulý rok.

Album vznikal pred pandémiou v obmedzených podmienkach a s prestávkami. "Stále dávame kúsky dohromady. Je to nezvyčajný spôsob tvorby platne, ale nie sme jediná kapela, ktorá prechádza touto situáciou, čo sa týka kreativity. Nemôžete dovoliť, aby vás táto pandémia zastavila, musíme sa snažiť a aj tak vyťažiť zo života čo najviac," vysvetlil Rob Halford.

Pripravovaný album nadväzuje na Firepower z roku 2018. Krátko po vydaní albumu sa skupina vydá na svetové turné, pričom britská časť sa začne 11. marca v Glasgowe, po ktorej bude nasledovať šou v londýnskej OVO Wembley Arene 21. marca.

Text: Hudba.sk (zdroj: Rollingstone.com)