Gitarista Billy Idola pripravuje tretí sólový album. The Morrison Project vyjde 19. apríla. Pilotným singlom z neho je skladba Crack Cocaine, v ktorej sa Billy Morrison spojil s Ozzym Osbournom. Obaja vyhlasujú, že novinka nemá nič spoločné s drogami.

Nahrávka vznikla v rekordne krátkom čase. Billy Morrison a gitarista Steve Stevens vytvorili hlavný gitarový riff a text Ozzyho Osbourna prišiel spontánne. "Bol som v rovnakej miestnosti ako Billy a Steve. Slová prišli len tak z ničoho nič. Bolo to napísané asi za 20 minút," vysvetlil Ozzy.

"Hudba bola priamym výsledkom toho, že sme sedeli v miestnosti so Stevom, obaja s rozladenými gitarami. Napísali sme to, čo sme cítili ako dokonalý Ozzyho riff. Vtedy sme priviedli Ozzyho a 90% textov pochádzalo od neho. Ozzy zrazu vstal a zaspieval 'Like Crack Cocaine!' Pozreli sme sa na seba a vedeli sme, že máme názov," dodáva Billy Morrison.

"Billy a ja sme diskutovali o tom, čo by Ozzyho fanúšik naozaj rád počul. Zamerali sme sa na Ozzyho z 90. rokov. Je zrejmé, že prispievať ako gitarista do piesne Ozzyho je ako byť dieťaťom v cukrárni. Hral s tak úžasným množstvom gitaristov, že som sa snažil čo najlepšie rešpektovať túto tradíciu," vyznáva sa Morrison a dodáva: "Pieseň je na 100 % o tom, ako sa niektoré vzťahy môžu javiť ako závislosť. Nemá to nič spoločné s drogami! Je to prirovnanie – je to rovnaké ako drogová závislosť."

Text: Hudba.sk (zdroj: Loundersoud.com)