Zdravotný stav kráľovnej popu v letných mesiacoch vystrašil fanúšikov. Speváčka bola hospitalizovaná so závažnou bakteriálnou infekciou a jej najbližší sa pripravovali na to najhoršie. Madonna sa, našťastie, plne zotavila a v sobotu 14. októbra mohla odštartovať svoje Celebration Tour, na ktorom sa s fanúšikmi podelila aj o svoj strach, ktorý v tom období prežívala.

V londýnskej O2 aréne sa 65-ročná speváčka prihovorila fanúšikom, aby im odhalila, v akom vážnom stave sa nachádzala. "Nemyslela som si, že to zvládnem, ani moji lekári. Preto som sa zobudila v prítomnosti všetkých mojich detí, ktoré sedeli okolo mňa. Nepamätám si päť dní svojho života alebo smrti, vlastne ani neviem, kde som bola. Ale anjeli ma chránili. A boli tam aj moje deti. A moje deti ma vždy zachránia. Musím pre nich prežiť."

"Človek, ktorý sa postaví na pódium, vyzerá neuveriteľne, znie neuveriteľne, predvádza neuveriteľné výkony," priblížil Madonnin aktuálny zdravotný stav hudobný producent Stuart Price pre BBC.

Okrúhle 40. výročie na scéne oslavuje Madonna s veľkolepým setlistom, ktorý obsahuje viac ako 40 skladieb. Kráľovná popu sa na aktuálnom turné vôbec po prvýkrát na pódium postavila bez kapely. Hudobníci sa k speváčke pripájajú iba v niektorých častiach šou. "Uvedomili sme si, že pôvodné nahrávky sú našimi hviezdami. Tieto veci sa nedajú replikovať a nemôžu byť znovu vytvorené, a tak sme sa rozhodli jednoducho to prijať," vysvetlil Price.

Severoamerické turné, ktoré mala Madonna otvoriť v júli, odkiaľ sa následne mala presunúť do Veľkej Británie a Európy, je preložené na december. Potrvá do konca apríla 2024.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)

Súvisiaci interpreti: Madonna