Britská speváčka Lily Allen priznala, že po dlhodobej pauze bola z návratu na hudobnú scénu nervózna. Len pred niekoľkými dňami totiž zverejnila novú skladbu Hard Out Here aj s videoklipom, pričom išlo o jej prvý počin od štúdiovej nahrávky It's Not Me, It's You z roku 2009.

Dvadsaťosemročná speváčka údajne pre to nemohla spávať. Obávala sa najmä negatívnych reakcií v súvislosti s témou piesne odkazujúcej na rodovú nespravodlivosť v hudobnom priemysle.

"Skutočne som toho počas ostatných týždňov moc nenaspala, myslela som na negatívnu odozvu, ktorú som očakávala," povedala speváčka v rozhovore pre denník The London Evening Standard. Skladba Hard Out Here je prvou ukážkou zo speváčkinej pripravovanej tretej štúdiovky, ktorej oficiálny názov zatiaľ nie je známy.

Prečítajte si: Lily Allen sa vracia vo veľkom štýle: Liposukcia, twerking a tony sarkazmu!


Lily Allen verejnosti svoju hudbu po prvý raz predstavila v roku 2005, keď zverejnila niekoľko skladieb na portáli MySpace. Keďže si získala množstvo fanúšikov, nahrávacia spoločnosť Regal Recordings jej ponúkla zmluvu a následne so singlom Smile z debutovej nahrávky Alright, Still (2006) ovládla britský singlový rebríček. Komerčne úspešný album jej priniesol i nomináciu na Brit Award či Grammy.

O tri roky neskôr uzrela svetlo sveta spomínaná štúdiovka It's Not Me, It's You, ktorú v roku 2010 nominovali na Brit Award v kategórii Najlepší britský album a Allen si z ceremoniálu odniesla sošku pre najlepšiu britskú sólovú interpretku. Z tejto nahrávky, ktorá sa umiestnila na vrchole britského albumového rebríčka, pochádzajú úspešné single ako The Fear a Not Fair. Allen má na konte aj tri prestížne ceny Ivor Novello, ktoré udeľuje Britská akadémia textárov, skladateľov a autorov (BASCA).

Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk, archív)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Lily Allen