Český spevák a hitmaker Michal David má za sebou dva najväčšie koncerty v tomto roku na Slovensku. V stredu sa predstavil popradskému publiku a vo štvrtok v Bratislave v rámci Mejdanu roku 2016. Prekvapením večera bol špeciálny virtuálny duet s maestrom Karlom Gottom.

Aj keď si Michal David z koncertu pod Tatrami priniesol drobné nachladnutie, nedal na sebe absolútne nič poznať a beznádejne vypredané bratislavské Pasienky postavil na nohy a roztancoval od prvej pesničky. "Publikum bolo vynikajúce a koncerty sa veľmi vydarili. Slovenské publikum je veľmi spontánne a veľmi rád tu hrám. Slováci sa idú baviť už od začiatku," teší sa stálica českej pop music.

Tohtoročná edícia koncertu Mejdan roku, s ktorým sa Michal David na Slovensko vracia v predvianočnom čase už niekoľko rokov, bola oproti ostatným ročníkom opäť o niečo vylepšená. "Celý svetelný park je iný, pozmenený, máme tam veľa laserov, obrovská projekcia 10 x 6 metrov, predtým sme mali len LEDku, ktorá mala 6 x 3 metra," upresnil spevák. Pódium mal špeciálne upravené tak, aby mal bližšie k svojim fanúšikom. Počas pesničky Pár přátel si dokonca sadol na jeho koniec a podával si s nimi ruky. Nechýbali ani hity ako Céčka, sbírá céčka, My máme príma rodiče, Discopříběh, Decibely lásky, Děti ráje a ďalšie.

Celkovo odspieval až 24 piesní a čerešničkou na torte bol duet s Karlom Gottom. Maestro však neprišiel osobne, ukázal len z videozáznamu. "Máme spolu pesničku To stárnutí zrádné, kde Karel spieva zo záznamu a ja spievam naživo. K tomu som sa inšpiroval u Céline Dion, ktorá spieva Something Stupid s Frankom Sinatrom, ktorý bol tiež z videa. Veľmi sa mi tento formát páčil, preto som ho použil aj ja dnes," vysvetlil Michal David, ktorého čaká tento rok ešte päť vystúpení v českých mestách a po Vianociach sa chystá na zaslúženú dovolenku za teplom.

Prečítajte si: Karel Gott nahral vianočný duet s dcérou Charlotte Ellou. Pozrite si, ako vznikal

Zdroj: Access Production

Súvisiaci interpreti: Karel Gott, Michal David