Raz budú všetci dobrí - spieva Štofo z kapely Hudba z Marsu v netradičnej skladbe, ktorú inšpirovali blížiace sa sviatky. Jej názov je síce Vianočná, ale Vianoce sa v nej vôbec nespomínajú a text má omnoho širší, celoročne aktuálny význam. Hlavným posolstvom je prestať proti sebe bojovať a byť dobrými ľuďmi.

Hudba z Marsu pripravuje nový album, ktorý plánuje vydať na budúci rok. Fanúšikom zatiaľ ponúkajú skladbou Vianočná, ktorá však nie je tak celkom vianočná. V jej slohách opisuje spevák Michal "Štofo" Štofej drsnú realitu a v refréne sa všetci symbolicky spájajú v nádeji, že dobro nakoniec zvíťazí.

Účinkovaním vo videoklipe túto myšlienku podporilo viacero známych tvárí slovenskej, nielen hudobnej scény, ktoré by ste inak mohli vidieť pohromady len ťažko. Sú nimi napríklad speváčky a herečky Barbora Švidraňová a Lucia Lužinská, Lasky zo skupiny Para, Petko z Polemicu, členovia Pudingu pani Elvisovej, líder kapely Smola a Hrušky Spoko, Bystrík, moderátor Rádia_FM Martin Staňo, Rado Ondřejíček alias Cynická obluda a v závere aj Pišta Vandal zo skupiny ČAD a Braňo Jobus.


Delenia sú zbytočné, Hudba z Marsu chce spájať

"Chceli sme urobiť prostú pesničku, ktorá by však mala silný pozitívny odkaz. Zovšadiaľ sa hrnú negatívne správy, ktoré ľudí ubíjajú. S Hudbou z Marsu sa snažíme uchovať si nádej. Fantasticky nás v tom podporili naši kamoši, ktorí si v tejto hektickej dobe našli čas a prišli si s nami zaspievať. Už len ich milá účasť v našom videu je pre nás dôkazom, že dobro v ľuďoch je stále mocné," hovorí Štofo. 

"Pri natáčaní sme sa super zabavili, keď Cynická obluda odhalila svoju láskavú tvár, Pino a Miloš z PPE sa spojili akoby do jednej skupiny s Bystríkom, Lucia Lužinská blikala do rytmu s vianočnými svetielkami omotanými okolo nášho Sigiho... Baví nás spájať indie scénu s komerčnou, jazzovú s popovou - to sú zbytočné rozdelenia. Dôležitejšie je kamarátstvo a radosť z hudby. Bubeník Sigi je grafik a učiteľ na Súkromnej strednej umeleckej škole dizajnu. Preto sme natáčali klip v ich ateliéri s pomocou učiteľov a študentov. Obrovská vďaka všetkým zúčastneným!"

Kapelu Hudba z Marsu, ktorá je s prestávkou už 20 rokov na scéne, čaká v budúcom roku turné, festivaly a hneď v úvode roka plánuje vydať nový album. Viac info vám prinesieme čoskoro.

Hudba z Marsu, koláž k singlu Vianočná Zdroj: artwork

Redakciu Hudba.sk za kapelu Hudba z Marsu informoval Peter Roško.

Foto: Youtube / koláž

Súvisiaci interpreti: Hudba z Marsu