Tento týždeň odštartoval tzv. Modrým pondelkom, najdepresívnejším dňom roka, ktorý inšpiroval aj názov a tému nového singla mladej slovenskej skupiny Chris May. Pesnička s názvom však napriek textu neznie príliš depresívne a je skôr odľahčeným pohľadom na túto nie príliš obľúbenú časť roka.

"Koncept piesne vznikol presne pred rokom, keď som narazil na článok o najdepresívnejšom dni v roku, ktorým má byť práve Modrý pondelok, teda tretí pondelok v januári. Prišlo mi to ako veľmi zaujímavá téma na spracovanie a ihneď po dočítaní sa mi podarilo poskladať väčšinu skladby. Počas roka sme skladbu postupne dolaďovali, dopisovali a v decembri sa nám ju podarilo nahrať," poznamenal spevák kapely Kristián Majer.

"Text je len výplodom mojej fantázie a má zobrazovať akési tápanie v samote, každodennosť a nešťastie v láske. Rád píšem texty tak, že sa 'vcítim' do nejakej inej osoby a píšem text ako keby z jej pohľadu," doplnil hudobník.


Chris May je mladá kapela z Kežmarku, ktorej členmi sú Kristián Majer, Filip Bečaver, Filip Vojtech. Žáner, ktorý hrajú, by sa dal charakterizovať ako folk s prímesou indie a popu. Hrajú od leta roku 2019, kedy aj vydali svoj prvý singel Ako za starých čias. Na jeseň roku 2020 debutovali EPčkom s názvom Nostalgia. Ich posledným počinom bola skladba Lampióny, ktorá uzrela svetlo sveta v marci minulého roka.

Novinky kapely môžete sledovať na sociálnych sieťach Facebook a Instagram, nájdete ju aj na Youtube a streamovacích službách.

Text: Hudba.sk (zdroj: Chris May)
Foto: Vladimír Ambróz