Nový album kapely Monkey Business, ktorý vyjde 8. marca 2013 pod názvom Happiness of Postmodern Age, bude obsahovať celkovo dvanásť songov a jeden remix od holandských Kraak and Smaak. Jeho vydanie bude sprevádzať aj rovnako nazvané turné.

Prvým singlom z novej štúdiovky je pieseň The Ferry Tale. Tá bude určená primárne pre rádiá, Monkey Business však natočili i videoklip k úplne inej piesni z nového albumu. Ide o song Midlife Punk´s Dilemma. Vo videoklipe, ktorý režiroval Zdeněk Suchý si zahrali legendy českého punku Petr Hošek, Martin "Rusák" Kadnár a Honza Peterka. Sedemčlenná pop-funková formácia predstaví nový album aj na pripravovanom turné, ktoré odštartuje 1. marca v Brne a bude pozostávať zo šestnástich koncertov.

Kapelu Monkey Business tvoria od začiatku jej pôsobenia na hudobnej scéne Matěj Ruppert a Tonya Graves (spev), ďalej Roman Holý a Ondřej Brousek (klávesy), Pavel Mrázek (basgitara), Oldřich Krejčoves (gitara) a Martin Houdek (bicie). Debutovali v roku 2000 albumom Why Be In When You Could Be Out, po ktorom nasledovali Save The Robots (2001), Resistance Is Futile (2003), Kiss Me On My Ego (2005), Objects Of Desire And Other Complications (2007) a Twilight Of Jesters? (2009).

Monkey Business - Midlife Punk´s Dilemma

Zdroj: Marián Šoky, SITA
Foto: Facebook.com/monkeybusinessprague 

Súvisiaci interpreti: Monkey Business