Na podujatí Voices Live 38, ktoré sa uskutoční vo štvrtok 26. februára v bratislavskom Divadle Tower Stage, sa predstavia Szidi Tobias či elektropopová bratislavská kapela Purist, výtvarníčka Miša Chmelíčková či hereca a moderátor Rádia_FM Marián "Mizzi" Mitaš.

Szidi Tobias, herečka a speváčka s jedinečným hlasom a charizmou, vydala koncom minulého roka svoj dosiaľ najosobnejší album Jolanka. Hudba je pre ňu potešením, čo sa odráža aj na novom albume, diváci sa tak môžu tešiť na veľa radosti z jej vystúpenia. Druhým hudobným hosťom bude elektropopová kapela Purist, ktorá zahrá skladby z albumu Colourful Noise, ktorý takisto vyšiel koncom minulého roka (recenzia). V súčasnosti je trojica nominovaná na Radio_Head Awards v kategórii Debut roka 2014.

K hudbe má blízko aj talentovaná grafická dizajnérka a ilustrátorka Miša Chmelíčková. Okrem kreslenia komiksov či dizajnu tričiek tvorí aj plagáty podujatí a svojimi originálnymi vizuálnymi projekciami dotvára atmosféru koncertov a klubových akcií. Moderátor Popo_FM Marián Mitaš porozpráva aj o vdýchnutí života bábkam v Dezorzovom lútkovom divadle. Okrem práce v rádiu a hrania v televíznych seriáloch i filmoch (napr. oceňovaný Dom, 2011) sa totiž venuje aj bábkoherectvu, ktoré vyštudoval na Katedre bábkohereckej tvorby VŠMU. 

Diváci tiež uvidia premiéru krátkeho filmu režiséra Petra Kerekesa o dcére Júliusa Satinského Lucii. V dvojhodinovom moderovanom programe zaznie aj ukážka z knižného debutu Šura (2014) autorky Kataríny Vargovej. V poviedkach pátra po hlbšom zmysle života a reflektuje detstvo i dospievanie v nestabilných rodinných pomeroch.

Multikultúrne podujatia Voices Live odštartovali vo februári 2009 v bratislavskom klube A4 - nultý priestor a neskôr pokračovali v Divadle Tower Stage. Predstavili sa na nich viaceré neziskové projekty a iniciatívy. V programe sa objavili sochári, výtvarníci, dizajnéri, fotografi, architekti a organizátori výstav či festivalov. Krátke vystúpenia odohralo vyše 50 slovenských skupín a svoju tvorbu priblížilo viac ako 30 slovenských spisovateliek a spisovateľov.

Vstupné na podujatie je päť eur. Priamy prenos a neskôr záznam bude možné sledovať na webstránke www.metoo.sk/voicestv

Redakciu Hudba.sk informoval organizátor Voices Live Ivan Ježík.

Foto: Micha Bardy - archív Szidi Tobias

Súvisiaci interpreti: Purist, Szidi Tobias