Skupina Rybičky 48 prichádza s darčekom pre všetky ženy. Kapela vydáva svoj doposiaľ najdlhší klip v kariére a venuje ho krajšej polovici ľudstva, pretože ženy sú podľa slov muzikantov z Rybičiek 48 ich nekonečnou inšpiráciou.

Páni z kapely prešli počas natáčania veľkou premenou. Rybičky 48 sa v rámci aktuálneho klipu zmenili na kapelu The Fishes, ktorá pripomína svojou štylizáciou legendárnu formáciu The Beatles. K skvelej atmosfére natáčania prispela aj Martina Pártlová, ktorá si zahrala hlavnú postavu. Úlohy kamarátky sa ujala Veronika Arichteva. Hlavnej mužskej role sa zhostil jeden z najvyhľadávanejších českých fitnes trénerov Karel Frýd, ktorý stvárnil ideálneho muža v podobe robotického modelu Muž 3000 veľmi realisticky.

Samotné prípravy natáčania trvali tri týždne, ale aj samotné trojdňové natáčanie bol náročné nielen pre hercov, ale aj pre kapelu, ktorá prešla zatiaľ najväčšou vizuálnou premenou. "Prečo kapela zo 60. rokov? Pieseň Ženy v nás túto dobu evokuje a vďaka klipom a dnešnej technológii si môžeme s chlapcami zahrať v akejkoľvek hudobnej ére za posledných 100 rokov," vysvetľuje gitarista Petr Lebeda a klip tak môže byť aj malou renesanciou k beznádejne vypredanému turné Rybičky 48 – 115 let Tour, ktoré odohrala kapela minulý rok.

"Ku klipu sme samozrejme pristupovali s našim heslom – náš humor začína tam, kde končí každá sranda," povedal Kuba Ryba a dodal: "Všetci herci boli dokonalí a išlo o jedno z najlepších natáčaní, kedy sme mali pri sebe znova nášho dvorného kameramana a režiséra Ondřeja Soukupa a produkčného Marka Nedvěda."

"Pieseň je venovaná ženám a klip sme sa rozhodli zverejniť na Valentína z jediného dôvodu. Príde nám nezmyselné oslavovať lásku jeden deň v roku. To je ako s Vianocami, kedy sú na seba v jeden deň všetci dobrí. Domnievame sa, že lásku a úctu k ženám by sme mali pestovať každý deň v roku," dodáva za celú kapelyu spevák Kuba Ryba.


Slová svojho frontmana potvrdzuje kapela exkluzívnym bonusom v podobe špeciálneho koncertu v štýle Ladies Night pre 1000 žien, ktoré sa zúčastnili výzvy a prihlásili sa do newsletteru kapely s tým, že majú záujem na Valentína vidieť nový klip Ženy. "Vyvolenú tisícku žien budeme losovať z takmer desaťtisíc príslušníčok nežného pohlavia, ktoré sa do nášho projektu Ženy prihlásili. Vieme, že sa ani zďaleka nedostane na všetky záujemkyne, avšak nechceli sme robiť ďalší megakoncert, ale skôr večer premeniť na nezabudnuteľnú párty v príjemnej klubovej atmosfére," dodáva manažér skupiny Martin Rehoř.

Koncert sa uskutoční v apríli a o bližších podrobnostiach bude kapela vyvolené ženy informovať, už teraz je ale jasné, že účastníčky koncertu sa môžu tešiť na viaceré nielen hudobné prekvapenia.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Zdena Selingerová.

Súvisiaci interpreti: Rybičky 48