Škótska speváčka Susan Boyle vydá 31. mája svoj ôsmy štúdiový album s názvom Ten. Novinka bude obsahovať interpretkine najobľúbenejšie piesne za posledných desať rokov a štyri zatiaľ nevydané skladby, ktorých názvy nechá až do vydania v utajení.

Nahrávka, ktorá bude mať dovedna 17 skladieb, vznikla v produkcii Cliffa Mastersona a Stevea Andersona v Glasgowe. Producenti v minulosti spolupracovali napríklad s Lionelom Richiem, Kylie Minogue, Emeli Sandé alebo Westlife.

"Som naozaj hrdá na tento album, sú na ňom najobľúbenejšie skladby za celé tie roky a ja dúfam, že si s nimi zažijete toľko radosti, koľko som si ja užila pri nahrávaní. Som žena, ktorá rada prekvapuje, čo je dôvod, prečo nechávam štyri nové skladby ako tajomstvo a dávam všetkým fanúšikom tak možnosť tešiť sa na niečo nečakané. Žijeme v dobe, keď nás už nič neprekvapí. Sľubujem, že nebudete sklamaní," vyjadrila sa Boyle na margo svojho nového počinu.

Susan Boyle sa do povedomia verejnosti dostala v roku 2009 zásluhou účinkovania v súťaži Britain's Got Talent. Jej debutová nahrávka I Dreamed A Dream (2009) sa dostala na prvé miesto v americkom i britskom albumovom rebríčku. Rovnaké umiestnenie sa jej podarilo dosiahnuť aj s druhou štúdiovkou The Gift (2010). S tretím albumom Someone to Watch Over Me (2011) sa dostala na čelo už "len" doma vo Veľkej Británii. Vydala tiež nahrávky Standing Ovation: The Greatest Songs From The Stage (2012), Home For Christmas (2013), Hope (2014) a A Wonderful World (2016).

Tracklist albumu Susan Boyle - Ten:
1. Track 1
2. Track 2
3. Track 3
4. Track 4
5. I Dreamed A Dream
6. Wild Horses
7. Perfect Day
8. Amazing Grace
9. Mad World
10. Cry Me A River
11. Hallelujah
12. Unchained Melody
13. Somewhere Over The Rainbow
14. Daydream Believer
15. What a Wonderful World
16. You Raise Me Up (Live) Featuring Lakewood Church Choir
17. Who I Was Born To Be

Zdroj: SITA, Sonymusic.cz
Foto: Susanboylemusic.com

Súvisiaci interpreti: Susan Boyle