Hlavným lákadlom jarnej verzie Bratislavských jazzových dní bude britská jazz-funková a soulová kapela Incognito. Celosvetovo slávna formácia, ktorá sa na džezáky vracia po deviatich rokoch, vystúpi 5. júna v bratislavskej Inchebe. Vstupenky sú od dnes v predaji, prvých sto vstupeniek za uvádzaciu cenu 15 eur.

Incognito patrí medzi svetových popredných predstaviteľov funku, ktorý vo svojich tanečných skladbách kombinujú so soulom a jazzom. Na hudobnej scéne debutovali v roku 1981 albumom Jazz Funk, no prerazili až o desať rokov neskôr druhou štúdiovkou Inside Life (1991). Tá obsahovala cover Always There (feat. Jocelyn Brown) od Ronnieho Lawsa, s ktorým sa dostali na šieste miesto britského singlového rebríčka. Odvtedy uviedli na trh ďalších dvanásť štúdiových nahrávok, tou poslednou je vlaňajší album Surreal (2012).

Okrem skladieb z nového albumu v Bratislave kapela odohrá aj svoje legendárne hity ako Don't You Worry 'Bout A Thing alebo Crazy For You (feat. Chyna). Incognito je však kapelou, ktorá si získala fanúšikov po celom svete najmä vďaka energickým koncertom plným chytľavých, ale nie príliš jednoduchých melódií a skvelých inštrumentálnych výkonov.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka festivalu.

Súvisiaci interpreti: Incognito