Jedna z najvplyvnejších kapiel punkrocku, americká skupina Bad Religion, po 33 rokoch na scéne konečne zavíta aj na Slovensko. Jej dlho očakávaná koncertná premiéra sa uskutoční v utorok, 13. augusta, v bratislavskom Majestic Music Clube (MMC). Vstupenky sú už v predaji v cene 28 eur.

Skupina Bad Religion je už dnes žijúcou a stále aktívnou legendou svetovej punkovej scény. Charakteristické sú pre ňu krátke úderné skladby s textami, v ktorých sa hudobníci venujú najmä témam ako náboženstvo a politika. Postoj k náboženstvu je zrejmý už z ich názvu a loga. Formácia združená okolo 48-ročného speváka Grega Graffina má na konte dovedna šestnásť štúdiových albumov. Zatiaľ posledný s názvom True North vyšiel tento rok v januári a Bad Religion s ním debutovali na 19. priečke rebríčka Billboard 200, čo je ich kariérne maximum.

Medzi najväčšie hity kapely z Los Angeles patria skladby Punk Rock SongLos Angeles Is Burning21st Century Digital Boy alebo Sorrow. Kapela sa na Slovensku ukáže v rámci turné, počas ktorého sa predstaví aj na festivaloch Sziget v Maďarsku alebo Frequency v Rakúsku. V Bratislave mala skupina zahrať už v júni 2008, no plánovaný koncert v Parku kultúry a oddychu (PKO) napokon jej manažment zrušil.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz z usporiadateľskej agentúry Octopus Promotion.

Súvisiaci interpreti: Bad Religion