Pohoda už po piaty vyhlasuje súťaž Pohoda Visual Art Contest. V rámci nej môžete navrhnúť site-specific umeleckú inštaláciu pre festivalový areál. Piaty ročník ponúkne priestor aj pre náročnejšie realizácie, nakoľko víťazný návrh získa až 3500 €. Súťaž Pohoda Visual Art Contest je otvorená jednotlivcom aj tímom bez obmedzenia vzdelania, veku či povolania.

Návrhy môžu záujemcovia posielať do 13. mája a meno víťaza zverejnia organizátori o deň neskôr počas Pohoda dňa_FM. Prihlásiť sa do súťaže môžete vyplnením prihlasovacieho formulára a jeho doručením na adresu: Pohoda Visual Art Contest, Pohoda festival s.r.o., Prostredná 46, 900 21 Svätý Jur. 

Na Pohodu ekologicky - vlakom

Aj tento rok organizátori festivalu vypravia v spolupráci s  ekologickým partnerom, Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK), špeciálny festivalový rýchlik z Košíc a z Bratislavy. Kapacita každého vlaku je 350 miest na sedenie, pričom každý cestujúci má garantované miesto. Súčasťou vlaku z východu bude aj párty vozeň s dídžejom. 

Cestujúci z Košíc a Kysaku zaplatia za spiatočný lístok 14,90 €, zo Spišskej Novej Vsi a Popradu 12,90 € a z Liptovského Mikuláša 10,90 € a cestujúci z Bratislavy 9,90 €. Presné informácie o odchodoch a príchodoch vlakov zverejnia organizátori pred festivalom. Majiteľov lístkov budú zároveň o časoch notifikovať emailom. V čase príchodu a odchodu špeciálnych vlakov bude posilnená kyvadlová doprava zo stanice na letisko.

"Ak špeciálny vlak nestojí vo vašom meste, môžete si zorganizovať spoločnú cestu autobusom. Výhodou takejto dopravy je, že autobus pustíme až k bráne areálu a v nedeľu po skončení rovno pred hlavný stage," lákajú organizátori. Zmenšená verzia festivalového vláčika bude premávať aj medzi jednotlivými stanovišťami na trenčianskom letisku.

Zatiaľ potvrdení umelci Pohody 2019:

Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975, The Roots, Skepta, Mac DeMarco, Charlotte Gainsbourg, Mura Masa, Lianne La Havas, Death Grips, Michael Kiwanuka, Jeff Mills, Vitalic LIVE, Lola Marsh, Sofi Tukker, Dimension, Amadou & Mariam and Blind boys of Alabama, Calypso Rose, IC3PEAK, Sudan Archives, Emmanuel Jal & Nyaruach, Viagra Boys, Para, Korben Dallas, Gleb, Čavalenky a ďalší  


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér festivalu Pohoda Anton Repka. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Lykke Li, The Roots