Druhý posmrtný album zosnulého speváka punk-rockovej kapely Ramones Joeyho Ramonea sa už dá vypočuť na internete. Nahrávku s názvom Ya Know? si môžu fanúšikovia vypočuť napríklad prostredníctvom odkazu na webstránke Nme.com.

Album, ktorý obsahuje dovedna 15 skladieb vrátane kúskov ako Rock & Roll Is the Answer, New York City alebo Waiting for That Railroad, sa na trh oficiálne dostane v pondelok 21. mája. Vypočuť si ho môžete TU.

Na nahrávke sú dosiaľ nevydané demoverzie piesní, ktoré sa pôvodne mali dostať na jeden z albumov od Ramones, iné boli zase určené na jeho pripravovanú sólovku. Dodatočne sa pod piesne podpísali napríklad Joan Jett, Steven Van Zandt zo Springsteenovho E Street Bandu, členovia Cheap Trick či Richie Ramone.

"Ide o ľudí, ktorí boli skutočnými priateľmi Joeyho," povedal producent nahrávky Ed Stasium. Album 21. apríla predznamenal singel Rock & Roll Is the Answer, ktorý vyšiel v rámci Record Store Day.

Friends of Joey feat. Richie Stotts - Rock and Roll Is The Answer (Joey Ramone cover)
 Joey Ramone zomrel ako 49-ročný 15. apríla 2001 v New Yorku na rakovinu. V čase úmrtia údajne počúval pieseň In a Little While od U2. Rok po jeho smrti uviedli skupinu Ramones do Rock'n'rollovej siene slávy.

Ďalší dvaja spoluzakladatelia tejto kapely na svete nezostali dlho po ňom. Basgitarista Dee Dee Ramone zomrel 5. júna 2002 a gitarista Johnny Ramone 15. septembra 2004. Joey Ramone mal doteraz na konte jedinú sólovú nahrávku Don't Worry About Me (2002), ktorú otvára coververzia What a Wonderful World.

Informácie zverejnila webová stránka nme.com.

Zdroj: SITA
Foto: Jenny Lens - Joeyramone.com

Súvisiaci interpreti: Joey Ramone