Český pesničkár Jaromír Nohavica sa v júni vráti na Slovensko. V utorok 26. júna sa predstaví v trnavskej Mestskej športovej hale a o deň neskôr v nitrianskej Športovej hale Klokočina. Vstupenky na oba koncerty sa už predávajú v bratislavskej predajni Dr. Horák a tiež na webstránke drhorak.sk.

Päťdesiatosemročný hudobník v západoslovenských mestách predstaví nielen svoju staršiu tvorbu, ale i piesne z pripravovaného štúdiového albumu, ktorý vyjde v lete. Pôjde o prvú štúdiovú nahrávku od roku 2008, kedy vydal úspešný album Ikarus. Lístky na koncerty sa dajú kúpiť za 15, 20 a 25 eur. Vystúpenia podľa organizátorov nie sú vhodné pre deti do 12 rokov.

Jaromír Nohavica je najznámejším a najúspešnejším pesničkárom v Česku, pričom veľkú fanúšikovskú základňu má i na Slovensku a v Poľsku. Jeho koncerty bývajú beznádejné vypredané a to napriek tomu, že ich propaguje len minimálne a vstupenky nedistribuuje cez veľké predajné siete. Koncom apríla a začiatkom mája odohral sériu piatich vypredaných koncertov Bratislave.

Zdroj: SITA
Foto: SITA/Martin Mikláš

Súvisiaci interpreti: Jaromír Nohavica