Hoci majú na konte dva spoločné autorské albumy, ktoré si zakúpili desaťtisíce fanúšikov, bok po boku koncertujú len zriedkavo. Teraz ohlásili, že v roku 2017 určite odohrajú šesť spoločných vystúpení. Peter Lipa a Milan Lasica potešia fanúšikov na Slovensku i v Česku.

"S Milanom Lasicom ročne absolvujeme len pár vystúpení. Tie chvíle strávené na spoločnom pódiu sú pre Milana, pre muzikantov aj pre mňa sviatočné. Také malé súkromné muzikantské sviatky," vysvetľuje Peter Lipa. Zároveň hovorí, že Lasicova prítomnosť v akejkoľvek spoločnosti je veľmi povznášajúca. "Úplne stačí, ak je pri nás a už to je taký príjemný pocit. Máme spolu tri duety - Muž činu, Prosperita a Music USA. Každá z tých piesni má svoju históriu a sú zaznamenané na dvoch našich spoločných CD."

"Naša hudba má veľmi rôznorodý charakter. Už dlšiu dobu sa ju nepokúšam nikam zaradiť. Jednotiacim prvkom sú texty a v hudobnej zložke počuť všetky prvky, ktoré vývoj populárnej hudby za posledné rokov priniesol. Jazz, blues, populárna hudba aj šansón. Naša spolupráca začala už dávno a počas koncertov spomíname aj na staré časy," dodáva slávny slovenský jazzman.


Piesne z nahrávok Lipa spieva Lasicu (2006) a Návšteva po rokoch (2013) zaznejú aj na plánovaných koncertoch. Vek hlavných protagonistov kompenzujú členovia Lipovej kapely, ktorými sú vynikajúci mladí slovenskí inštrumentalisti. "Sú podstatne mladší a spolu tvoríme kolektív, ktorý oslovuje široké vekové spektrum divákov. Na saxofóne hrá Radovan Tariška, na bicích nástrojoch Michal Fedor, na basovej gitare Michal Šimko a na klávesoch môj syn Peter Lipa mladší," predstavuje spevák svojich spoluhráčov.

Počas spoločných vystúpení s Milanom Lasicom, ktorý Lipovi otextoval oba spomínané albumy, zaznejú i piesne, ktoré vznikli úplne na začiatku ich spolupráce. Ešte pred prácou na prvom albume totiž Milan Lasica písal Petrovi Lipovi slovenské texty na zahraničné dobové hity. Dnes sú už evergreenami. Neskôr Lasica prispel na niektoré ďalšie Lipove albumy, jedným z najznámejších hitov je Balada o štyroch koňoch. "Až potom vznikli dva kompletné albumy," vysvetľuje Milan Lasica, ktorý sa na spoločné vystúpenia s Lipom takisto veľmi teší.


Peter Lipa Band & Milan Lasica - koncerty 2017:


23. 5. - Nové Zámky, Dom Kultúry
24. 5. - Nitra, Nájomná jednotka
18. 6. - Košice, U kohúta
30. 7. - Brno (CZ), Divadlo Bolka Polívku
10. 9. - Trnava,Trojičné námestie
27. 10. - Banská Štiavnica, Pivovar ERB

Redakciu Hudba.sk informovala Katarína Ovseníková, manažérka Petra Lipu.

Foto: Dávid Hanko

Súvisiaci interpreti: Milan Lasica, Peter Lipa