Legendárne české hip-hopové zoskupenie Chaozz v apríli vyrazilo na svoje comebackové turné v pôvodnej zostave a predstaví sa aj v troch slovenských mestách. Štvorica navyše fanúšikov potešila novou skladbou po 16 rokoch. Singel má názov Průvan a kapela v ňom vyzýva fanúšikov, aby nesedeli doma a vyrazili za nimi do klubov.

"Že jsme se rozpadli? Máš špatný informace... pojď se vyvětrat, smrade, když je něco ve vzduchu a nevíš odkud vítr vane. Zkus vyndat hlavu z... a uvidíš, co se stane," rapujú v uvoľnenej letnej novinke všetci pôvodní raperi Chaozzu Deph (dnes už skôr známy ako Kato), Rusty, Ba2s a Fugas. Singel Průvan tiež vtipne vysvetľuje, kde bola kapela doteraz: "More, v kuchyni, ve tvojí, zapadlí za skříni. Zavaření ve fólii, žrali myši, než nás objevili tvoje děti."

Nový singel je dobrým signálom, že Chaozz má stále čo povedať a ani rokmi nestratil svoju iskru, s ktorou sympaticky odľahčuje ostré rýmy. V skladbe Průvan si raperi robia srandu zo seba, ale na mušku si vzali aj českého prezidenta Miloša Zemana. Piesňou tak zľahka nadväzujú na svoju minulosť, kedy si podobne uťahovali z polície alebo komerčných televízií.


V tlačovej správe z Česka sa píše, že skladba bude mať svoju koncertnú premiéru 31. mája v pražskom Fóre Karlín, kde vyvrcholí koncertná šnúra Ale už 2018 Tour. Ešte predtým však kapela odohrá tri koncerty na Slovensku, takže fanúšikovia môžu dúfať, že novinka zaznie prvýkrát naživo skôr ako o dva týždne. Už dnes (17.5.) sa Chaozz predstaví v košickej Tabačke a zajtra (18.5.) v klube Urban Spot v Banskej Bystrici. Budúci týždeň, 25. mája, potom slovenská časť šnúry vyvrcholí v bratislavskom Majestic Music Clube, kde je koncert už dlhší čas vypredaný.

Chaozz vyrazili na aktuálne turné 13. apríla, za sebou majú už koncerty v Brne, Pardubiciach, Plzni a Ostrave. Ich trochu "fúzaté" skladby dostali vďaka spojeniu so živou kapelou nový kabát a často prekvapivé aranžmány. Podľa nadšených reakcií fanúšikov na koncertoch je zrejmé, že hip-hoperom spojenie s naživo hranou hudbou pristane. Kapela by sa v lete mala objaviť aj na niektorých českých a slovenských festivaloch, podrobnosti však zatiaľ nezverejnila.


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Zdena Selingerová. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Vilém Kabzan

Súvisiaci interpreti: Chaozz