Sláčikové kvarteto Adventure Strings odohrá 4. júna koncert v Dome umenia Fatra v Žiline. Spolu so speváčkou Barborou Švidraňovou a klaviristom Matejom Arendárikom uvedú skladby z nového albumu Ciao, ktorý na koncerte zároveň symbolicky pokrstia.


Adventure Strings
 sú súčasťou slovenskej hudobnej scény už 15 rokov, počas ktorých odohrali množstvo koncertov doma aj v zahraničí. Po vydaní tretieho štúdiového albumu s názvom Ciao sa kvarteto vracia na pódium domovskej scény Štátneho komorného orchestra Žilina, v rámci ktorého aj vzniklo.

Na koncerte v žilinskom Dome umenia Fatra 4. júna zaznie pestrý repertoár nového albumu zložený z netradičných úprav klasickej, rockovej ale aj slovenskej a svetovej populárnej hudby. "Pri výbere skladieb sa dlhé roky držíme myšlienky osloviť čo najširšie publikum. Preto sme mimoriadne vďační, keď na našich koncertoch naozaj vidíme pestré obecenstvo. Na koncerte zaznejú skladby ako Bella Ciao, Bohemian Rhapsody ale aj naša obľúbená rocková Toccata od Bacha," prezradil violista Roman Rusňák, člen orchestra Slovenskej filharmónie.


V rámci koncertu s kvartetom vystúpi žilinská rodáčka, populárna herečka a speváčka Barbora Švidraňová a tiež virtuózny klavirista, rodák z Banskej Bystrice Matej Arendárik.

"Od vydania nášho albumu sme sa z dôvodu pandémie na pódiá dostali len minimálne, preto sa na náš júnový koncert mimoriadne tešíme. Je pre nás vždy poctou postaviť na dosky, na ktorých sme ako kvarteto vznikli a začínali. O to viac, keď budeme mať po boku takých skvelých hudobníkov ako hostí," hovorí Klaudia Remencová, violončelistka kvarteta a koncertná majsterka skupiny violončiel Štátneho komorného orchestra Žilina.


Sláčikové kvarteto Adventure Strings vzniklo v roku 2007 na pôde Štátneho komorného orchestra v Žiline. Tvoria ho Slavomír Glos (I. husle), Ivo Remenec (II. husle), Roman Rusňák (viola) a Klaudia Remencová (violončelo). S mottom "Zažite s nami hudobné dobrodružstvo" sa cez známe klasické a populárne skladby snaží zábavnou a netradičnou formou priblížiť hudbu sláčikových hudobných nástrojov širokému publiku.

Počas svojej 15-ročnej histórie bolo kvarteto súčasťou najväčšieho letného festivalu klasickej hudby Viva Musica!, v roku 2012 sa zúčastnilo šou Česko Slovensko má talent, úzko spolupracovalo so slovenskou rockovou legendou Tublatanka či kapelou Barbory Švidraňovej Basie Frank Band.

Bližšie informácie o kvartete a jeho koncertoch nájdete na oficiálnych stránkach www.adventurestrings.sk a www.facebook.com/adventurestrings.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol manažér kvarteta Matúš Maderič. Správu sme upravili.