Jedna z komerčne najúspešnejších kapiel posledných rokov, Maroon 5, zverejnila prvý singel z pripravovaného piateho albumu. Na piesni s názvom Maps spolupracovali líder skupiny Adam Levine, frontman kapely One Republic Ryan Tedder a tiež Benjamin Levin, Ammar Malik a Noel Zancanella.

Maps je pilotným singlom nového albumu s jednoduchým názvom V, ktorý kapela plánuje vydať 1. septembra. O očakávanej nahrávke sa toho zatiaľ veľa nevie, unikla však informácia, že na ňom bude hosťovať Gwen Stefani z No Doubt. Pätica z Los Angeles plánuje na jeseň k albumu odohrať svetové turné.


Maroon 5 vznikli v roku 1994, pričom pôvodne sa volali Kara's Flowers. Pod týmto názvom vydali v roku 1997 album The Fourth World. V roku 2001 sa premenovali Maroon 5 a o rok neskôr vydali prelomovú štúdiovku Songs About Jane s hitmi ako This Love alebo She Will Be Loved. Po nej nasledovali It Won't Be Soon Before Long (2007), Hands All Over (2010) a Overexposed (2012), pričom všetky štyri sa dostali do prvej desiatky britského i amerického albumového rebríčka.

S posledným albumom Overexposed kapela výrazne bodovala vďaka multiplatinovým singlom Moves Like Jagger (feat. Christina Aguilera), Payphone (feat. Wiz Khalifa) a One More Night. Skupina počas svojej kariéry získala množstvo ocenení, vrátane troch cien Grammy.

Text: Hudba.sk (zdroj: SITA, archív)
Foto: Facebook.com/maroon5

Súvisiaci interpreti: Maroon 5