Americká heavymetalová kapela Five Finger Death Punch ohlásila európske turné. Formácia sa počas koncertnej šnúry predstaví aj 26. novembra v pražskom Fóre Karlín alebo 8. decembra vo viedenskej Stadthalle. Na turné ich podporí švédska kapela In Flames.

"Hráme teraz na európskych festivaloch a užívame si to. Veľké publiká spievajú každé slovo z našich textov a vyzerá to tak, že Európa sa stáva naším skutočným druhým domovom. Nemôžeme sa dočkať, až sa na jeseň vrátime s kapelou In Flames, ktorá je jednou z mojich obľúbených. Bude to naozaj výnimočné," uviedol gitarista Zoltan Bathory.

Five Finger Death Punch vznikli v roku 2005 v Las Vegas. V júli 2007 ponúkli debutový album The Way of the Fist. Ďalšie nahrávky War Is the Answer (2009), American Capitalist (2011), The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell, Volume 1 (2013), The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell, Volume 2 (2013) a Got Your Six (2015) sa dostali v Billboarde 200 do Top 10.

Okrem toho majú na konte aj EP Pre-Emptive Strike (2007) či single Far from Home, Under and Over It, Remember Everything alebo Wrong Side of Heaven. V kapele v súčasnosti pôsobia aj Jason Hook (gitara), Jeremy Spencer (bicie), Ivan Moody (spev) a Chris Kael (basgitara).

Zdroj: SITA (Blabbermouth.net, archív)
Foto: Facebook.com/fivefingerdeathpunch

Súvisiaci interpreti: Five Finger Death Punch