V roku 1999 vydala Mariah Carey album Rainbow, ktorý priniesol hity Heartbreaker, Thank God I Found You, Against All Odds a Can’t Take That Away. O 25 rokov neskôr oslávila jeho úspech reedíciou, na ktorej sa nachádza aj nová skladba Rainbow End. Tá nadväzuje na skladbu Rainbow (Interlude), ktorá ikonický album Rainbow uzatvárala.

Rainbow (Inderlude) napísala a produkovala Mariah Carey spolu s Jimmym Jamom a Terrym Lewisom. Na sociálnej sieti speváčka nazvala pieseň "medzihrou zo sna, ktorú som vnímala ako nádejný koniec emocionálnej jazdy na horskej dráhe. Vždy som dúfala, že jedného dňa nájdem koniec svojej dúhy. Nie som si istá, či sa mi to podarilo, ale s Rainbow25 som to skúsila."

Na verzii z roku 2024 podľa svojich slov spolupracovala s producentom Davidom Moralesom na tom, aby sa zo "snovej medzihry stal tanečný disco jam".

Pri výročnej reedícii albumu Rainbow speváčka rozšírila pôvodný zoznam skladieb o remixy, živé nahrávky, a capella piesne, spomínanú novinku Rainbow's End. Špeciálne miesto má skladba There For Me, ktorú napísala pre svojich fanúšikov. "Ďakujem, že ste vždy pri mne. V dobrých aj v zlých časoch. Toto je oslava," odkázala fanúšikom, s ktorými reedíciu oslávi na rezidentných koncertoch The Celebration Of Mimi v Las Vegas.

Text: Hudba.sk (zdroj: Billboard.com)