Na koncerte nemecko-nigérijskej speváčky Nneky, ktorá vystúpi vo štvrtok 19. júla v bratislavskom Ateliéri Babylon, zahrá aj čoraz populárnejší projekt Malalata.

Jedným z jeho členov je aj bratislavsko-pražský DJ Jakub Kmošena, ktorý si svojím eklektickým mixom world music, swingu, džezu a ďalších štýlov získal renomé v Česku aj na Slovensku a ako jeden z mála miestnych dídžejov vypredáva kluby v oboch metropolách.

Nneka sa narodila v nigérijskom Warri, kde žila až do svojich osemnástich rokov. V roku 1998 sa presťahovala do nemeckého Hamburgu, kde veľmi rýchlo zapadla do tamojšej hudobnej scény - na svetlo sveta ju však vytiahla až v roku 2004 dancehallová hviezda Sean Paul. Nneka za svoju inšpiráciu pokladá interpretov ako Fela Kuti, Bob Marley, Mos Def, Talib Kweli či Lauryn Hill. Jej piesne reflektujú jej minulosť a život v Nigérii i západnej Európe a viaceré z nich sa sústredia na problémy kapitalizmu, chudoby a vojny.

Nneka - Soul is Heavy

Predpredaj vstupeniek na koncert prebieha prostredníctvom internetovej stránky www.orepole.sk, lístky sa dajú kúpiť aj v predajni Doktor Horák na Medenej 19 v Bratislave. Vstupenka v predpredaji stojí 19 eur, na mieste bude o tri eurá drahšia.

Zdroj: SITA
Fotografiu pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka koncertu

Súvisiaci interpreti: Nneka