Domácim hosťom na augustovom koncerte britského elektronického mága Bonoba bude slovenský hudobný projekt Fallgrapp. Bonobo si ho vybral z širšej ponuky slovenských a českých hudobných zoskupení.

Očakávané vystúpenie britského umelca Simona Greena, známejšieho pod menom Bonobo, sa uskutoční 13. augusta v bratislavskej Aegon aréne Národného tenisového centra. Aktuálny kráľ downtempa a triphopu vystúpi v Bratislave so speváčkou Szjerdenne a kompletnou kapelou v rámci turné k aktuálnemu albumu The North Borders.

Elektronický mág si ako svoju predkapelu vybral slovenský projekt Fallgrapp združený okolo hudobníka Jureša Lišku. Formácia vystupuje v osemčelnnom zložení a na koncertoch spája elektroniku s husľovým triom, vokálmi, bicími a gitarou. Fallgrapp je aktuálne jednou z najvychytenejších domácich formácií na poli elektronickej a nezávislej hudby, a to aj vďaka silnému debutu Rieka (recenzia).


Bonobo patrí k tým málo umelcom, ktorých koncerty sú v posledných rokoch po celej Európe pravidelne do posledného miesta vypredané. Bonobo-mániu spustila okrem iného Simonova spolupráca so speváčkami ako Bajka, Andreya Triana či Erykah Badu, ale hlavne jeho cit pre správnu kombináciu triphopu a jazzu s elektronikou.

Podľa magazínu Pitchfork, v rámci žánrov downtempo/triphop, do ktorých sa radia Air, Thievery Corporation či Four Tet, Bonobo "stojí nad všetkými". Recenzent britskej BBC odporúča "stráviť trošku času s týmto umelcom každému, kto si zatiaľ nenašiel cestu k elektronickej hudbe".


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Tauber z agentúry Ore Pole.

Súvisiaci interpreti: Bonobo