Na budúci rok sa na Slovensko vrátia skupiny Sabaton a Eluveitie, ktoré patrili k najväčším hviezdam letného východoslovenského festivalu Rock pod kameňom. Obe formácie sa tentoraz predstavia na opačnom konci krajiny - v Bratislave. Dejiskom ich koncertu, naplánovaného na sobotu 23. marca 2013, bude Majestic Music Club (MMC).

Švédska powermetalová kapela Sabaton sa sformovala v roku 1999. Na svojom konte má už sedem štúdiových albumov, zatiaľ posledným je nahrávka Carolus Rex (2012). Skupina, ktorá vo svojich textoch rozoberá predovšetkým vojny, prešla tento rok významnou personálnou zmenou. Z pôvodnej zostavy v nej zostali iba spevák Joakim Brodén a basgitarista Pär Sundström. Novými členmi formácie sú Chris Rörland (gitara), Thobbe Englund (gitara) a Robban Bäck (bicie nástroje).

Pred pár dňami skupina zverenila videoklip k novinke Coat of Arms.

Sabaton - Coat of Arms

Skupina Eluveitie pochádza zo Švajčiarska a jej tvorba by sa dala charakterizovať ako folkmetal. Kapelu v roku 2002 založil Chrigel Glanzmann, v súčasnosti sú jej členmi aj Meri Tadić, Merlin Sutter, Rafael Salzmann, Ivo Henzi, Anna Murphy, Kay Brem a Patrick Kistler. Eluveitie dosiaľ vydali päť štúdioviek. Ich najnovším albumom je koncepčná nahrávka Helvetios (2012), na ktorej sa hudobníci venujú galským vojnám.

Vstupenky na podujatie sa už predávajú v sieti Ticketportal za 22 eur.

Viac zaujímavých noviniek si môžete prečítať a vypočuť v aktuálnom článku týždeň v hard & heavy.

Eluveitie - Havoc

Informácie pochádzajú z webových stránok majestic.sk a ticketportal.sk.

Zdroj: SITA
Foto: Eluveitie.ch

Súvisiaci interpreti: Sabaton