Petržalský Klub Za zrkadlom priniesol minulý rok v novembri do Bratislavy špeciálny formát 360° koncertu. Na pódiu uprostred koncertnej sály v DK Zrkadlový háj sa predstavili Berlin Manson, FVLCRVM a Zaffer 9. Tento netradičný a divácky veľmi atraktívny set up môžete zažiť aj tento rok, a to pri príležitosti veľmi špeciálneho koncertu troch projektov, ktoré sú síce hudobne veľmi odlišné, ale zároveň majú veľa spoločného.

Zvukovo, vizuálne aj dramaturgicky pôjde o jedinečný koncert, aký sa v Bratislave nekonal a pravdepodobne už ani nebude. V jeden večer sa totiž "stretne" koniec niečoho starého a začiatok niečoho nového.

Viktor Ori po premene projektu Shallov vydáva svoj debutový album, zatiaľ reprezentovaný revolučným singlom Vsetci sme v tom spolu (viac info). Denis Bango alias Fvck_Kvlt zase po roku a pol ukončí koncertné obdobie svojho tretieho štúdiového albumu Cigán. Celé to svojou intímnou melanchóliou obohatí a zjemní hostka z Prahy, speváčka a producentka Amelie Siba. Do kalendára si zapíšte dátum 8. novembra a čas 19:00.

Fvck_Kvlt a Viktor Ori, 360° show Zdroj: Vanda Kotrady

Fvck_Kvlt s albumom s dvomi hlavnými oceneniami Radio_Head Awards naplno využil svoj koncertný potenciál na Slovensku aj v Čechách, zožal mnohé skvelé recenzie a ovládol letné festivaly. Pomaly však tracky z neho ustupujú a chystá sa album nový, o ktorom Denis zatiaľ nechce prezradiť žiadne podrobnosti.

Niečo možno odhalí práve na koncerte v Zrkadláči, najmä však budete môcť vidieť jeho "starú" koncertnú šou v novom šate a na 360-stupňovom pódiu prvý a poslednýkrát. Navyše vystúpi v špeciálnej zostave s bubeníkom Jakubom Spiszakom (Small Town Life, Our Stories, Genuine Jacks) a na pódiu nebude chýbať ani klavír, na ktorom Bango pravidelne na koncertoch hráva skladby Geiss-Zen či Planéta rýb. Bude to posledný bratislavský koncert Fvck_Kvlt do vydania nového albumu. A hoci ešte príde jedno iné a jedinečné koncoročné prekvapenie, v 2025 už fanúšikov tohto projektu čaká niečo nové.

Viktor Ori predstaví svoj debutový album Lepsie nebolo nikdy dobre nebude, ktorý je pokračovaním desaťročného príbehu skupiny Shallov. Na rozdiel od doterajšej, čisto gitarovej tvorby sa v aranžoch skladieb objavuje množstvo ďalších nástrojov – syntetizátory, klavír, sláčiky a okrem Dušana Oriho a Antonína Kropáčka zo Shallov na albume hosťuje množstvo ďalších umelcov.

Album je veľmi rozmanitý, no zjednocuje ho trpkosť a monumentálnosť typická pre tvorbu Shallov, ktorá sa však tentokrát odohráva v slovenskom jazyku. V septembri vyšla skladba Vsetci sme v tom spolu, druhý singel vychádza v októbri a celý album môžeme očakávať 1. novembra vo vydavateľstve Weltschmerzen. Tento rok bude naživo odprezentovaný len dvakrát – na krstoch v Bratislave a Prahe.

Amelie Siba je hudobníčka a skladateľka z Prahy. Jej najnovší album Gently Double A, vydaný v apríli 2023, vytvára koláž lo-fi samplov, špinavých gitár a vrstvených nahnevaných vokálov. Projekt v súčasnosti vystupuje ako duo – Sibu dopĺňa Kryštof Kříček alias Haru, ktorý album aj produkoval.

  • Dátum a čas: 8. 11. 2024 o 19:00
  • Miesto: Klub Za zrkadlom (Rovniankova 3, Bratislava – Petržalka)
  • Lineup: Amelie Siba, Viktor Ori, Fvck_Kvlt
  • Vstupné: 18 eur v predpredaji / 22 eur na mieste
    Zľavnené vstupné (študenti, do 18 r., ZŤP): 14 eur v predpredaji / 18 eur na mieste
  • Všetky podrobnosti nájdete na FB evente

Posledný Fvck_Kvltov videoklip z albumu Cigán:

Redakciu Hudba.sk za organizátorov koncertu informovala Martina Kotláriková. Správu sme upravili.