FKA Twigs odhalila dátum vydania tretieho štúdiového albumu s tajomným názvom Eusexua. Nová nahrávka, nadväzujúca na album Magdalene z roku 2019, vyjde 24. januára 2025. V týchto dňoch sa britská speváčka a skladateľka podelila aj o obal nového albumu a pilotný singel, doplnený provokatívnym dystopickým videoklipom.

Titulný song Eusexua vznikol v spolupráci s Korelessom a Eartheaterom. Druhý menovaný poskytol skladbe aj sprievodné vokály. Sprievodný videoklip režíroval Jordan Hemingway. Intro videoklipu je situované do kancelárskych priestorov, kde sa po oneskorenom príchode odohrá konfrontácia FKA Twigs so šéfom korporácie.

Preruší ju tajomný telefonát, ktorý situáciu v kancelárii zmení na skupinovú tanečnú choreografiu, počas ktorej sa všetci povyzliekajú do spodnej bielizne. Vizuál nového singla skúma sexualitu, identitu a vzťahy. Obsahuje viacero symbolických obrazov odkazujúcich na ľudskú individualitu a zložitosť.  "Eusexua je prax. Eusexua je stav bytia. Eusexua je vrchol ľudskej skúsenosti," píše sa v závere videoklipu.

V tlačovej správe speváčka upresnila, čo eusexua znamená. Opisuje ju ako stav bytia, pocit chvíľkovej transcendencie vyvolaný umením, hudbou alebo sexuálnym zážitkom. "Po Eusexue môže nasledovať stav blaženosti a pocitov neobmedzených možností. Eusexua je príval inšpirácie, ktorý sprevádza zrod myšlienky. Eusexua môže byť pre mnohých ľudí niečo iné. Vzťahuje a na akýkoľvek moment, v ktorom sme plne prítomný v danom momente, odpojený od technológie, spojený s ľuďmi okolo nás," vysvetlila pojem, s ktorým sa budeme v nasledujúcich mesiacoch, pravdepodobne, často stretávať.

Text: Hudba.sk (zdroj: Pitchfork.com)