Americká pop-punková skupina Blink-182 začala pracovať na ďalšom albume. Pre magazín NME to uviedol jej basgitarista Mark Hoppus. Okrem toho prezradil, ktoré nahrávky ho v poslednom období najviac zaujali.

"Začiatkom budúceho týždňa sa vraciam do Los Angeles, kde budem s Blink-182 nahrávať iTunes session, a v tejto chvíli už začíname pracovať na novej nahrávke," prezradil muzikant. Zároveň však poznamenal, že veľkého turné i nového albumu sa fanúšikovia zrejme nedočkajú skôr ako za rok.

Hoppus sa v rozhovore okrem iného posťažoval na to, že v lete sa na trh dostalo len veľmi málo dobrej novej muziky. Basgitarista však vyzdvihol brooklynské indie-danceové duo Matt & Kim a tiež britskú folk-rockovú formáciu Mumford & Sons, ktoré nedávno uviedli na trh svoje nové albumy. Matt & Kim vydali 2. októbra svoj štvrtý album Lightning, Mumford & Sons uviedli 21. septembra na trh druhú štúdiovku Babel (recenzia).

Blink-182 fungovali v rokoch 1992 až 2005 a počas tohto obdobia vydali päť štúdiových albumov, z ktorých komerčne najúspešnejší bol v poradí tretí s názvom Enema of the State (1999). Návrat na scénu oznámili vo februári 2009 na 51. udeľovaní cien Grammy. Následne odohrali množstvo koncertov a potom sa zatvorili do štúdia, aby nahrali šiestu štúdiovku Neighborhoods. Tá vyšla vlani v septembri a obsahovala single Up All Night a After Midnight.

Blink-182 - After Midnight
 
Informácie pochádzajú z webstránky nme.com a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/ Steve Ruark

Súvisiaci interpreti: Blink-182