Zimné vydanie festivalu Uprising, ktoré sa uskutoční už 22. novembra v bratislavskom Ateliéri Babylon, má program bohaťší o ďalšiu reggae hviezdu. Na Uprising Winter Edition (UWE) príde so svojou kapelou aj Jah Sun z Kalifornie.

Jah Sun je výrazným predstaviteľom americkej reggae scény, na konte má niekoľko medzinárodných klubových hitov a spolupráce s interpretmi ako Gentleman, Alborosie, Sizzla alebo Chronixx. Spolupracoval s ním aj Perfect Giddimani, ktorý je ďalším headlinerom tohtoročného UWE. Jeho vystúpenie na letnej verzii festivalu spred dvoch rokov patrilo k tým najlepším v histórii Uprisingu a fanúšikov určite poteší čerstvo zverejnené video od organizátorov.


Mená oboch headlinerov nasvedčujú tomu, že 22. novembra v Ateliéri Babylon po necelom roku opäť vystrieda bratislavskú zimu tropické leto s vynikajúcou atmosférou, akú možno na Slovensku zažiť iba na Uprisingu. Kompletné informácie o zimnej edícii najväčšieho bratislavského festivalu nájdete na www.uprising.sk.

Okrem archívneho videa z vystúpenia Perfecta Giddimaniho na Uprisingu 2011 zverejnili organizátori tento týždeň aj oficiálne aftermovie z ostatného ročníka, ktorý bol pre mnohých najsilnejším v histórii.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka festivalu.