Tri roky, tri albumy. Saxofonista a skladateľ Nikolaj Nikitin má za sebou mimoriadne produktívne obdobie. Čerstvou nahrávkou Music for Boys and Girls Vol. 1, ktorú si pod svoju producentskú taktovku zobrala dvojica Robert Pospiš a Martin Sillay, uzatvára dôležitú trilógiu svojej hudobnej kariéry.

V prípade Music for Boys and Girls Vol. 1 bola pre Nikitina prioritou silná autorská výpoveď. Ústrednou témou je tentokrát večné dieťa v dospelom človeku. "Premýšľal som nad tým, čo mi jednotlivé skladby evokujú. Hneď som si spomenul na roky strávene v školskej lavici, denné starosti žiaka - študenta. Je to hudba pre každého, v kom je ešte aspoň kúsok chlapca alebo dievčaťa," spresnil Nikitin.

Na novej nahrávke ho i tento raz sprevádzajú kontrabasista Juraj Griglák, klavirista Gabriel Jonáš a bubeník Jozef Döme. Ako špeciálny hosť sa predstaví trubkár Michael 'Patches' Stewart. Atmosféru výnimočnej domácej nahrávky opäť dopĺňajú ilustrácie talentovanej výtvarníčky Noémi Kolčákovej Szakállovej.

Menovaní hudobníci plánuju album predstaviť na pripravovanom zimnom turné. Ešte predtým ho však čaká slávnostný krst. Ten sa uskutoční už 26. októbra o 19.00 na hlavnom pódiu nášho najprestížnejšieho jazzového festivalu - Bratislavské Jazzové Dni (program).


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Robert Pospiš z vydavateľstva Real Music House.

Súvisiaci interpreti: Nikolaj Nikitin