Víťazovi prvej Česko Slovenskej SuperStar mnohí vyčítajú, že pôsobí ako staromilský suchár, k čomu prispievala aj jeho doterajšia tvorba určená skôr pre staršie ročníky a náročnejších poslucháčov. Novinka Tanči dál síce nie je žiadna súčasná "diskotékarina" (chvalabohu), no spolu s akčným klipom má dosť ďaleko aj k nevýraznej nude.

Práve naopak, Martin Chodúr ukázal doposiaľ skrytý temperament a sexepíl, ktorý srší už aj zo samotnej pesničky. Chytľavá skladba s "gottovským" refrénom okamžite zaujme najmä inšpiráciou v tradičnej mexickej hudbe. Tá je tej českej, resp. stredo- a východoeurópskej napriek geografickej vzdialenosti pomerne blízka. V 19. storočí totiž v Mexiku krátko vládol Habsburgovec Maximilián I., a práve vďaka nemu sa do najväčšej krajiny Strednej Ameriky dostala vojenská dychová hudba z vtedajšieho Rakúsko-Uhorska, ktorá ovplyvnila miestny folklór.

Pieseň Tanči dál pochádza z druhého Chodúrovho albumu Manifest, ktorý vyšiel v decebri minulého roka. Na rozdiel od debutu Let's Celebrate (2010) obsahuje výlučne české texty a vyznačuje sa veľkou štýlovou pestrosťou. Okrem typického big bandového jazzu a tradičného popu, ktorým sa Chodúr prezentoval na prvej platni, počuť na jeho aktuálnej nahrávke aj orchester a spevácky zbor, či rôzne latinsko-americké hudobné štýly.

Nový videoklip, ktorého dejiskom je typická mexická krčma, je pre fanúšikov o to zaujímavejší, že si v ňom zvodnú dámu v červených šatách zahrala jeho partnerka z reálneho života Ivona Selníková. Tá je od speváka síce o 16 rokov staršia, no zjavne má naňho a jeho tvorbu dobrý, paradoxne omladzujúci vplyv. Nový singel a klip má totiž šancu osloviť publikum z rôznych vekových kategórií.


Autor: Patrik Marflák
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Martin Chodúr