Český hudobník Tomáš Klus a jeho Cílová skupina ponúkne počas očakávaných piatich koncertov na Slovensku dlhší program. Spevák k pôvodným 21 skladbám pridal ďalších osem piesní, čím sa dĺžka vystúpenia predĺžila na dve a pol hodiny. Okrem toho bude šou obsahovať novú svetelnú projekciu a videoprojekciu.

"Idea, ktorá vznikla minulý rok, niečo medzi cirkusom Humberto a vesmírnou loďou Enterprise, sa nám podarila a teraz už konečne vozíme kompletný produkt. To znamená, že koncert vyzerá trochu inak. Jednak vizuálne, ale aj tým, čo je jeho náplňou. Teraz je to všetko na ľuďoch, z našej strany je to hotové," povedal k novinkám Tomáš Klus.

Hudobník sa v rámci jesennej časti Proměnamě Tour 2014 predstaví v mestách Levice, Žiar nad Hronom, Martin, Partizánske a Nové Mesto nad Váhom. "Opäť sa na Slovensko naozaj veľmi teším. Slovenské publikum vyniká v tom, že neexistuje jediná chvíľa zaváhania či sa prišli baviť alebo nie. Skrátka, prídu na koncert a rovno sa bavia. Nie je tam žiaden rozjazd, je tam rovno nástup," povedal o slovenskom publiku obľúbený spevák, ktorý zverejnil aj videopozvánku na spomínané koncerty.

TIP: Tomáš Klus: "Slovenčina je pre mňa vrchol erotiky vnímanej sluchom"


Tomáš Klus vyrastal v hudobnom prostredí, no jeho cesta k piesňam nebola priama. Kedysi bol totiž vrcholovým športovcom. V roku 2002 získal zlatú medailu v modernom päťboji na majstrovstvách Európy pre dorast. Debutoval albumom Cesta do záhu(d)by (2008). V tom istom roku bol ako predskokan na turné skupiny Chinaski a v roku 2009 získal prvého Anděla - v kategórii Objav roka.

Jeho druhou štúdiovkou je Hlavní uzávěr splínu (2009), za ktorú si prevzal zlatú platňu. V septembri 2011 uviedol na trh tretí štúdiový album Racek. S nahrávkou, ktorá obsahuje aj hit Pánubohudooken, dosiahol diamantovú platňu a získal napríklad Anděla. V ankete Český slávik 2012, okrem iného, porazil v kategórii spevákov legendárneho Karla Gotta. Taktiež slávil úspechy so skladbou Cesta, ktorú nahral s kapelou Kryštof. Jeho najnovší album Proměnamě vyšiel v marci. Spevák, ktorý už má za sebou aj niekoľko filmových úloh, vychováva s manželkou Tamarou dcéru Josefínu.

Termíny koncertov Tomáša Klusa a jeho Cílovej skupiny na Slovensku:

18. novembra - Levice
19. novembra - Žiar nad Hronom
21. novembra - Martin
22. novembra - Partizánske
24. novembra - Nové Mesto nad Váhom

Zdroj: SITA, PR
Foto: Access Production

Súvisiaci interpreti: Tomáš Klus