Nový videoklip a skladba kapely Jozefovekone s názvom Posledný úder je venovaná ich prvému bubeníkovi Vladislavovi Medárovi, prezývanému Vladky, ktorý ich nečakane opustil v júli tohto roka vo veku 45 rokov. Skupina sa týmto spôsobom lúči so svojím kamarátom, bubeníkom a človekom s úžasnou charizmou.

"Bolo to neskutočne ťažké prísť o takéhoto skvelého človeka a bubeníka, ktorý bol s nami od začiatku. Prežili sme s ním úžasné vystúpenia a veľa zábavy," uvádza kapela. Po tejto smutnej udalosti s podporou Vladislavovej rodiny a fanúšikov sa skupina rozhodla pokračovať ďalej a začala hľadať nového bubeníka. Tým sa stal Marcel Majbík, ktorý vniesol do skupiny novú energiu a chuť pokračovať," povedal líder skupiny Jozefovekone Pavol Kováč.


"Mali sme veľké šťastie, že sme našli ďalšiu spriaznenú dušu a skvelého bubeníka, nestáva sa to často a nie tak skoro po takejto smutnej udalosti a za to sme nesmierne vďační. Hneď na prvej skúške s Marcelom sme vedeli, že už nemusíme nikoho hľadať, je skrátka naša krvná skupina," dodal Kováč.

Marcel sa objavuje už aj v novom videoklipe, ktorý je venovaný zosnulému Vladkymu. "Mám obrovský rešpekt a pokoru, škoda, že som ho nemohol spoznať osobne," vyjadril sa bubeník. Videoklip bol natočený v bratislavskom Flame music bare. Videoklip režíroval a natočil Martin Mesároš, gitarista kapely Jozefovekone. Text a hudbu napísali Pavol Kováč spoločne s Martinom Mesárošom.

Skupina Jozefovekone vznikla v roku 2016 hrajúca svoje autorské skladby a svojimi energickými vystúpeniami zabáva slovenské, české a poľské publikum. Členovia sú: Pavol Kováč – spev, gitara, Kamil Eddy Krivosudský – basgitara, vokály, Viktor Čičaj – klávesy, vokály, Martin Mesároš – gitara a Marcel Majbík – bicie nástroje.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol za kapelu Jozefovekone Pavol Kováč. Text správy sme upravili.