Kapela Massriot sa v týchto dňoch sústredí na tvorbu štvrtej štúdiovky, do ktorej zapojila i nového bubeníka. "Začali sme v týchto dňoch robiť novú dosku, hrubé demáče už máme spravené a s novým bubeníkom - mojím synovcom, ktorý s nami hrá oficiálne od októbra, sme vymysleli už tiež jednu pesničku," povedal líder kapely Robo Šimko v rozhovore pre agentúru SITA.

Massriot sa pripravovanými skladbami podľa jeho slov autorsky aj inštrumentálne posúva o krok vpred. "Nové pesničky budú premakanejšie po všetkých stránkach, ale zároveň príjemné na počúvanie. Chceme, aby to bavilo fanúšikov a aby to bavilo nás. Do všetkých skladieb vkladáme srdce a tešíme sa z každého momentu, ktorý pri ich tvorbe nastane," poznamenal Šimko.

Album, na ktorom sa skladateľsky podieľajú všetci členovia kapely, prinesie viac ako desať noviniek. "Nevieme ešte presne, koľko piesní na albume bude. Nápadov máme stále strašne veľa. Hrubé demoverzie už sme spravili a postune ich šperkujeme. Každým dňom tie skladby zrejú do finálnej podoby a uvidíme, koľko nových ešte vznikne. Nikam sa neponáhľame. Našťastie máme tú výhodu, že máme vlastné štúdio, takže nie sme časovo limitovaní. Keď budeme mať pocit, že sme v skúšobni hotoví, pomaličky si to nahráme," uviedol basgitarista kapely Gabriel Krokovai.

Prostredníctvom nových piesní chce kapela poukázať predovšetkým na dobu, v ktorej žijeme. "Tematicky nás najviac oslovuje momentálna situácia vo svete a ľudské vzťahy. Chceme ľuďom odkázať, nech sú sami sebou, nech v nás zostane to človečenstvo. Chceli by sme, aby si ľudia uvedomili, že sa tento život dá prežiť aj úplne inak, ako je to momentálne nastavené. Celý tento systém, celý tento svet, to, ako sa žerieme kvôli peniazom, je postavené na hlavu. Úspech človeka by sa nemal merať peniazmi, ale skúsenosťami, ktoré nadobúda," priblížil Šimko, ktorý v hudbe odmieta akýkoľvek kalkul.

"Neskladáme veci tak, aby ich hrali rádiá, chceme si zachovať za každých okolností svoju tvár. Keby sme si z hudby chceli spraviť biznis, ľudia to vycítia a po tom naozaj netúžime. Keby sme kalkulovali, môže sa stať, že nás začnú hrať rádiá a budeme mega úspešní, budeme za koncerty brať veľké peniaze, ale to potrvá možno rok alebo dva. Potom príde ďalší kalkulátor, ktorý vystihne dobu a my upadneme do zabudnutia. A to nikto z nás nechce. Preto sme sami sebou, kalkulovať sa nedá. Človek musí jednoducho dať zo svojho srdca to, čomu verí najviac - vtedy môže byť úspešný. Keby niekoho oslovila aj jediná naša skladba a povie, že sa mu páči a že mu dáva niečo do života - pre mňa väčší úspech neexistuje," poznamenal sympatický hudobník.

"Nie sme nejakí extrémne inteligentní ľudia, žiadne kapacity. Nikto z nás nie je Hawking, ale sme ľudia, ktorí vedia, akým spôsobom chcú žiť. Vieme, čo nás napĺňa a vieme, ako by tu mohli žiť ľudia tak, aby sme boli všetci v pohode. Ľudia sa dnes navzájom strašne škatuľkujú a všade sa riešia samé hovadiny, z každého vysielania na nás číhajú emigranti a politika a ľudia si celkom zbytočne vytvárajú predsudky a jeden druhého odcudzujú. To nás ale nikdy neurobí šťastnými. Každý z nás je v niečom výnimočný a za to, že nejako cíti veci a má potrebu povedať to aj nahlas, si nezaslúži byť odpísaný," dodal Šimko.  

Zdroj: SITA
Foto: archív kapely

Súvisiaci interpreti: Robo Šimko & MassRiot