Jedna z najpopulárnejších českých kapiel Kryštof nakrútila v spolupráci s režisérkou Karin Babinskou poetický čiernobiely klip k singlu Zůstaň tu se mnou (Za sny). Pieseň napísal frontman skupiny Richard Krajčo na základe Karininho scenára k pripravovanému filmu Za sny, podľa ktorého v súčasnosti píše aj rovnomennú knihu.

"V klipe som nechcela prezrádzať presný dej príbehu, nechala som sa teda len voľne inšpirovať emóciami, ktoré sú v ňom obsiahnuté," komentuje videoklip Karin Babinská. "Prostredie vyzerá na Írsko alebo Škótsko, no nakrúcalo sa neďaleko Prahy," prezrádza Richard Krajčo. Konkrétne sa jedná o vrcholok v Modřinke, ktorý objavil producent Martin Šebík. Druhou lokáciou bolo autovrakovisko v Beroune.

Emotívny text aktuálneho singla je vo videu odzrkadlený naozaj pôsobivo. Prelínajú sa v ňom zábery zobrazujúce maximálnu radosť a lásku v partnerskom vzťahu so scénami plnými bolesti prechádzajúcej až do zlosti. Spevák, ktorý je známy aj ako divadelný a filmový herec, maximálne zúročil svoje skúsenosti, jeho mimika a gestá sú naozaj plné emócií a v jednej zo záverečných scén jeho tvár zalejú slzy. Viacerí fanúšikovia kapely sa zhodujú na tom, že takýto výrazovo intenzívny klip ešte skupina Kryštof nemala. Posúďte sami.


Zůstaň tu se mnou (Za sny) pochádza z aktuálnej, v júni vydanej prevažne retrospektívnej platne 25, na ktorej sa nachádzajú najväčšie hity ako Lolita, Rubikon, Atentát alebo Cesta, doplnené o štyri novinky. Jednou z nich je práve Zůstaň tu se mnou (Za sny). S kapelou ju v New Yorku nakrúcal producent Yaron Fuchs, ktorý sa podieľal aj na predchádzajúcich albumoch Inzerát (2012) a Srdcebeat (2015).

Vypočujte si výberovku 25 skupiny Kryštof na Deezeri:



Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Ľuba Svatá. Text správy bol doplnený redakciou.

Súvisiaci interpreti: Kryštof