Marek Ztracený na sobotňajšom slávnostnom odovzdávaní cien Český slávik, v jubilejnom 60. ročníku tejto populárnej ankety, získal až dve ocenenia. V kategórii spevákov sa stal Slávikom roka a obhájil tak vlaňajšie prvenstvo. Okrem toho si odniesol tiež sošku v kategórii Najobľúbenejšia pieseň roka so skladbou Originál.


Aktuálne najpočúvanejší a najpopulárnejší český spevák počas galavečera zároveň so svojou kapelou v exkluzívnej premiére naživo zahral svoju novú pieseň Pomalu. Po autorskej stránke je pod novou emotívnou baladou opäť kompletne podpísaný Marek Ztracený. Singlová novinka poteší najmä tých Marekových fanúšikov, ktorí obzvlášť oceňujú jeho intímnejšiu a hĺbavejšiu polohu.

Vzápätí po sobotňajšej exkluzívnej premiére skladby na Slávikovi nasledovala v nedeľu večer i premiéra videoklipu k tomuto singlu. Vo veľkolepej filmovej produkcii Filmzlicincompany sa v klipe odohráva dojímavý príbeh, v ktorom sa v hlavných úlohách predstavujú herci Klára Issová a Radomír Švec a nechýba ani Marek Ztracený. Silná pieseň s dojímavým klipom je podľa jeho slov možno tým najlepším, čo doposiaľ napísal. "Mám k tejto skladbe silný vzťah a som napätý, či poslucháči budú zdieľať moje nadšenie," hovorí  Ztracený.



Prečítajte si tiež: Český slavík bol oslavou hudby. Rekordný počet hlasov si rozdelili očakávané mená

3× vypredaný štadión Eden


Prvé dva ohlásené koncerty Mareka Ztraceného v pražskom Edene sa vypredali do posledného miesta za pár hodín. Predajné systémy kolabovali pod náporom, rovnako ako sociálne siete interpreta, kde sa Marekovi priaznivci dožadovali ďalších vstupeniek. Záujem a nápor na speváka bol tak veľký, že si fanúšikovia nakoniec sami vyžiadali aj tretí koncert.

Marek ich želanie vypočul. 90 000 fanúšikov a trikrát za sebou naplnený jeden z najväčších českých futbalových štadiónov – takú situáciu český hudobný priemysel ešte nezažil. Marek Ztracený tak veľkolepo uzatvára rok 2022 a pripravuje sa na doterajší vrchol svojej kariéry v júni budúceho roka.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z vydavateľstva Supraphon. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Marek Ztracený