V austrálskej časti svojho svetového turné sa rockový veterán Bruce Springsteen spojí s ďalším veľkým menom svetovej hudobnej scény. Členom jeho koncertnej kapely sa totiž stane uznávaný gitarista Tom Morello, ktorý sa preslávil ako člen formácie Rage Against The Machine či superkapely Audioslave.

Slávny gitarista nahradí v zostave Springsteenovho E Street Bandu dlhoročného člena Stevea Van Zandta, ktorý bude práve počas austrálskej časti Wrecking Ball Tour v Európe nakrúcať nórsko-americký seriál Lillyhammer. Hudobník a herec, známy zo seriálu Sopranovci (v úlohe Silvia Danteho), sa k Springsteenovi opäť pridá na konci apríla, kedy je naplánovaný koncert v nórskom Osle.

Austrálčania si tak budú môcť vychutnať umenie Toma Morella - ak si niekto môže dovoliť "náhradníka" tohto kalibru, tak mu prezývka The Boss patrí plným právom. S Bruceom Springsteenom zahral Morello aj v decembri na koncerte v kalifornskom Anaheime, podieľal sa tiež na jeho albumu Wrecking Ball (2012). Počas svojej kariéry gitarista spolupracoval aj s takými menami ako Cypress Hill, Run-DMC, Snoop Dogg, Wu-Tang Clan, The Crystal Method, Johnny Cash, Travis Barker (Blink-182) či Serj Tankian, s ktorým založil projekt Axis of Justice.

Spoluprácu s legendou si najnovšie na konto pripísal aj Morellov spoluhráč z momentálnej neaktívnej kapely Rage Against The Machine Brad Wilk. Jeho hru na bicie totiž budeme počuť na očakávanom albume skupiny Black Sabbath s názvom 13, ktorý by sa mal na trh dostať v júni. Wilk v slávnej zostave nahradí Billa Warda, ktorý sa ako jediný zo štvorice pôvodných členov rozhodol pri ich comebacku zostať mimo. Oznámil to pred necelým rokom, Ozzy Osbourne, Geezer Butler a Tony Iommi sa následne rozhodli pokračovať bez neho.

Zdroj: Nme.com, archív Hudba.sk
Foto: AP Photo/Jason DeCrow

Súvisiaci interpreti: Bruce Springsteen, Tom Morello