Slovenský dídžej a producent Peter Pann má za sebou prelomový rok. Hoci je skôr nenápadnou sivou eminenciou stojacou v úzadí, v posledných mesiacoch si ho vďaka úspechu viacerých singlov, ktoré sa zaradili medzi najhranejšie v slovenských rádiách, fanúšikovia našli. Dôkazom ich priazne sa stala cena DJ roka v ankete rádia Europa 2.

Úspešný rok 2017 napokon Peter Pann uzavrel vydaním vlastného debutového producentského albumu Progress, ktorý sa dostal na trh 19. novembra pod jeho vlastnou značkou Peter Pann Production. Z nahrávky už stihol vypustiť do éteru deväť singlov a asi najvýraznejšie z nich medzi fanúšikmi zarezonoval aktuálny track Tancuj, v ktorom hosťujú Mišo Biely, Šorty a Kali. Vo videoklipe z dielne A-Teamu pod vedením režiséra Michala Nemtudu si zatancoval Johnny Mečoch a jeho tanečnice.


Jeden z najuznávanejších slovenských producentov súčasnosti vstúpil na scénu už v roku 2000 ako DJ Mako. Pod umeleckým menom Peter Pann však tvorí a vystupuje až od roku 2011. Za šesť rokov produkoval sedem albumov pre rôznych umelcov. Najčastejšie s ním spolupracuje raper Kali, ktorý si ho vybral nielen za svojho dvorného producenta ale aj za dídžeja na koncertoch.

Vlastný producentský album bol podľa slov Petra Panna vždy jeho snom, no zrealizovať sa mu ho podarilo až teraz. "Celkovo som na albume pracoval niečo vyše roka," prezrádza. Progress naplno odhaľuje jeho inšpirácie v rôznych žánroch od hip-hopu, cez trap, dubstep, afro house či future bass až po reggae a reggaeton.

Album prináša 19 skladieb, v ktorých spája až 32 hostí v naozaj pestrom zložení - popové speváčky Emmu Drobnú, Celeste Buckingham, Dášku Kostovčík a Ronie či kubánskeho speváka Eusebia strieda gitarista Peter Bulík alebo huslistka Daniela Lovlin, a samozrejme nechýbajú známe tváre rapovej scény ako Separ, Dame, Čistychov, Miky Mora, Strapo a ďalší). Menom, ktoré sa na albume objavuje najčastejšie, je pochopiteľne Kali, ktorý hosťuje celkovo v siedmich skladbách.


Ako prezrádza Peter Pann, "všetky skladby vznikali s tým účelom, že vyjdú práve na tomto albume". Nejde teda o náhodne pozbierané tracky z iných projektov, čo je ďalšie špecifikum a pridaná hodnota nahrávky Progress. "Pôvodne sa mal album volať inak. No zvolil som Progress, nakoľko som chcel niečo jednoduché, výstižné a ľahko zapamätateľné. Keď si ho fanúšikovia vypočujú, pochopia, že toto slovo album vystihuje najlepšie," hovorí producent.

A ktorá skladba je podľa neho najprogresívnejšia? "Hasta manana. Je to zmes žánrov (reggae a dubstep) a ten drop, ktorý tam je, som programoval extrémne dlho," premýšľa a jedným dychom dodáva, že väčšina skladieb na albume posunula jeho vlastné vnútorné producentské mantinely na nový level.

Jeden z najsilnejších okamihov uplynulého roka, a zároveň jeden z hnacích motorov, aby Progress vydal ešte v roku 2017, bolo podľa Petrových slov ocenenie od fanúšikov v podobe ceny Rádia Europa 2 v kategórii DJ roka. "Tento moment si pamätám veľmi dobre, nakoľko som zostal fakt prekvapený. Chcel by som sa poďakovať každému, kto ma v tom podporil, ĎAKUJEM! Sľubujem, že aj do budúcna budem naďalej prinášať len to najkvalitnejšie, čo zo seba dokážem dať."

Rok 2018 sa u Petra Panna bude niesť v znamení nových spoluprác s kolegami z domácej scény, ktoré plánuje už dlhšie. Detaily si však zatiaľ necháva pre seba, aby mali fanúšikovia prekvapenie. Okrem toho plánuje pracovať aj na exporte svojej hudby za hranice Slovenska. 


Zoznam skladieb a hostí na albume Progress:

1. Progress (feat. Daniela Lovlin, Peter Bulík)
2. Dnes už viem (feat. Kali)
3. Keby bolo keby (feat. Palermo, Mega M, Majself)
4. Tancuj (feat. Mišo Biely, Šorty, Kali)
5. Nuda (feat. Momo, Matej Straka, Slipo, Čistychov)
6. Virus (feat. Eusebio)
7. Ruže (feat. ADiss, Daška Kostovčík, Plexo)
8. Ľad (feat. Majself, Fejbs, Kali)
9. Alica z ríše divokých (feat. Celeste Buckingham, Kali)
10. Acaramelao (feat. Tomas Botlo, Eusebio, Čistychov)
11. Rest of Time (feat. Emma Drobná)
12. Kedy keď ne teraz (feat. Kali)
13. Džungla (feat. Majself, Kali, Strapo)
14. Praví (feat. Terapia, Dawe White)
15. Hasta Manana (feat. Eusebio)
16. Original (feat. Miky Mora)
17. Som svoj (feat. P.A.T., Pater, Marock, Kali)
18. Len s ňou (feat. Tomas Jedno, Ronie, Kudus Panpolak)
19. Hrot (feat. Separ, Dame)

Vypočujte si celý album na Deezeri:



Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul for Show. Viac sa dozviete oficiálnych stránkach www.facebook.com/PETERPANNofficial a www.instagram.com/djpeterpann.

Súvisiaci interpreti: Peter Pann