Britská indie-folková formácia Mumford & Sons dokončuje druhý štúdiový album. V rozhovore pre MTV News to povedal Ben Lovett. "Sme v poslednej fáze, no ešte sme neskončili a nevieme ako bude vyzerať tracklist. Niektoré skladby sme už vyskúšali na cestách, iné sú úplné novinky. Chceme vytvoriť album, ktorý bude súdržný a ktorý nás bude v súčasnosti čo najlepšie reprezentovať," povedal multiinštrumentalista.

Lovett zatiaľ nevedel povedať kedy sa nahrávka dostane na trh. LNemáme dátum vydania. Dokonca nemôžem ani o jednej pesničke povedať, že bude určite na albume," poznamenal hudobník. Každopádne, nasledovníka ich mimoriadne úspešného debutu Sigh No More (2009) by mali vydať ešte tento rok. Skupina Mumford and Sons, ktorú okrem Lovetta tvoria aj Marcus Mumford, Country Winston Marshall a Ted Dwane, získala zásluhou prvého albumu a skladieb ako Little Lion Man, Winter Winds alebo The Cave tri Billboard Music Awards, jednu Brit Award, jednu Q Award a bola šesťkrát nominovaná na Grammy.

Mumford & Sons - Little Lion Man 

Zo štúdiovky Sigh No More predala len v USA viac ako 2,1 milióna kópií. V roku 2011 bol tento album v USA tretím najsťahovanejším, hneď po Born This Way (2011) od Lady Gaga a 21 (2011) od Adele. V lete sa kapela predstaví na niekoľkých európskych festivaloch, napríklad na nemeckých podujatiach Hurricane a Soutside, belgickom Rock Werchter, škótskom Lochness alebo na portugalskom festivale Optimus Alive.

Mumford & Sons - White Blank Page (Bookshop Sessions)

Zdroj: SITA
Foto: Mumfordandsons.com