V sobotu 19. marca sa prvýkrát v Bratislave predstaví jeden z najväčších hudobných objavov posledných dvoch ročníkov festivalu Pohoda - Tricot. Kapelu z krajiny vychádzajúceho slnka na Pohoda párty v A4 doplní na Slovensku už tiež dobre známa formácia Repetitor zo Srbska, slovinské duo It's Everyone Else a domáci The Ills.

Tricot je math-rocková smršť z Japonska, ktorej hudbu definuje divokosť, muzikálnosť a nespútaná energia. Dievčenské trio, ktoré na koncertoch dopĺňa bubeník, doteraz vydalo dva albumy - T H E (2013) a A N D (2015). Na Pohode vystúpili v roku 2014 a vlani, pričom počas oboch ročníkov na festivale odohrali dva koncerty namiesto jedného a v rámci festivalového Warm Up Tour 2015 sa predstavili aj v Košiciach a Žiline. Slovensko po tretíkrát navštívia v rámci európskeho turné s názvom Face to Face. Ak ste ich ešte nevideli naživo, neváhajte! V opačnom prípade iste už viete, že raz vidieť nestačí.


Lucijan Prelog a Pika Golob z dua It's Everyone Else miešajú vo svojej hudbe industrial, hardcore, rock, noise a pop. Na konte majú albumy Is it Me? (2012) a New religion (2014) a kvantum koncertov s parádnymi ohlasmi naprieč Európou. Ich skladbu Grinder's Lament zaradil Guardian v máji 2014 medzi päť piesní, ktoré si musíte vypočuť.


Srbská kapela Repetitor ponúka ťažký rock'n'roll, ktorý je zmesou chytľavých melódií, úderných rytmov a brutálneho nasadenia. Po ich koncerte na tohtoročnom MENTe nešetril superlatívmi ani šéf magazínu Louder Than War John Robb, ktorý na ich adresu napísal: "Prinútia vás zamilovať sa do rockovej muziky stále dokola a sú aktuálne najlepšou gitarovou kapelou v Európe. Sú Nirvanou 21. storočia, ktorá prišla zachrániť rock." Na Slovensku si okrem minuloročnej Pohody a jej turné Pohoda v kluboch zahrali aj na Waves Bratislava 2014, kde takisto patrili k tomu najlepšiemu z celého lineupu.


Domácu scénu zastúpia na Pohoda párty bratislavskí The Ills. Štvorica lavíruje na pomedzí žánrov math-rock, shoegaze a post-rock. Prejav kapely charakterizuje špecifická snová atmosféra inštrumentálnych skladieb. The Ills patria medzi najaktívnejšie slovenské kapely, čo sa týka exportu do zahraničia. Na konte majú kvantum koncertov po celej Európe ako aj na najväčších domácich podujatiach. Aktuálne dokončujú svoj štvrtý štúdiový album.


Chýbať nebudú ani dídžeji a Pohoda Shop. Lístky na Pohoda párty sú v predaji za 10 eur. Na mieste bude cena vstupeniek 15 eur. Začiatok akcie je naplánovaný na 19:00. Viac sa dozviete na oficiálnom webe festivalu www.pohodafestival.sk.

Pohoda párty v A4 Zdroj: PR

Hudba.sk informoval za agentúru Pohoda Festival PR manažér Anton Repka. Článok bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk